Yollarda dönüş çilesi

Yollarda dönüş çilesi
Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili yarın bitiyor. Okulların da Pazartesi başlayacak olması nedeniyle yollarda dönüş çilesi başladı. Bayram tatilini şehir dışında geçirenlerin dönüşüyle başlayan trafik yoğunluğu akşam saatlerinde de devam ediyor.

Kurban Bayramı için tatile ve memleketlerine gidenler, dönüş yoluna çıktı. Okulların da Pazartesi günü başlaması nedeniyle dönüşü son güne bırakmak istemeyenler erkenden yollara düştü.
Bayram tatilinin bitmesine bir gün kala İstanbulluların kente dönmeye başlaması nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanıyor.

İstanbullular, bayram tatilinin bitmesine bir gün kala kente dönmeye başladı. Anadolu Yakası'nda Çamlıca TEM otoyolu gişelerinden Boğaziçi Köprüsü'ne kadar ve Molla Gürani Viyadüğü'nden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kadar, Avrupa Yakası'nda ise Haliç Köprüsü'nden Boğaziçi Köprüsü'ne kadar ve İstanbul Çevre Yolu, Sadabad-2 Viyadüğü, Harp Akademileri Tüneli, Levent Viyadüğü mevkiinden Fatih Sultah Mehmet Köprüsü'ne kadar yoğun trafik yaşanıyor. 

Her iki yönde yoğunluk köprülerden sonra azalırken, Büyük İstanbul Otogarı'na giriş yapmak isteyen şehirlerarası otobüsler de otogar çevresinde yoğunluk yaratıyor.

Kentin ana arterlerinde yaşanan yoğunluğun yarın da devam etmesi bekleniyor.
43 İLİN BAĞLANTI NOKTASINDA TRAFİK YOĞUNLUĞU YAŞANDI
Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde geçiren vatandaşların dönüşe başlaması ile Kayseri-Kırıkkale, Kırıkkale-Samsun ve Kırıkkale-Ankara karayolunda trafikte yoğunluk oluştu.

Ege ve Akdeniz bölgelerinden dönüşe geçen ve deniz ulaşımını tercih eden tatilciler de Bandırma Feribot İskelesinde uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Bayram tatilini şehir dışında geçirenler, dönüş yolculuğuna başladı. 43 ilin bağlantı noktasında yer alan Kırıkkale’de, karayolları ve trafik ekipleri, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri de yoğunluğun olduğu kavşaklarda trafik akışını rahatlatmaya çalışarak, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor. Araç yoğunluğunun artarak devam ettiği kentte ekipler, hız limitlerine uyulması ve emniyet kemeri konusunda sürücüleri uyarıyor.

Kırıkkale-Ankara karayolunun Elmadağ mevkisinde de uzun araç kuyrukları oluştu.

Araç yoğunluğu nedeniyle bölgede trafik zaman zaman aksıyor.

Ege ve Akdeniz bölgelerinden dönüşe geçen ve deniz ulaşımını tercih eden tatilciler ise Bandırma Feribot İskelesinde uzun araç kuyrukları oluşturmaya başladı.

Akşam saatlerinde artmaya başlayan araç trafiği, iskeledeki istif alanını tamamen doldurdu, gişeler önünde uzun kuyrukları meydana geldi. 

Hızlı feribot ve deniz otobüslerinde yer bulamayan tatilciler ise karayoluna yöneldi. Bandırma-Balıkesir ve Bandırma-Bursa karayolunda da ciddi trafik yoğunluğu oluştu.
TOPÇULAR İSKELESİ'NDE UZUN ARAÇ KUYRUKLARI
Ege ve Akdeniz bölgelerinden dönüşe geçen ve deniz ulaşımını tercih eden tatilciler, Yalova'daki Topçular İskelesi'nde uzun araç kuyrukları oluştu.

Kurban Bayramı tatilinin sonuna yaklaşılırken, bugünden dönüşe geçen tatilcilerin kullandığı araçlar, Topçular Feribot İskelesi'nde yoğunluğa neden oldu. Öğleden sonra hızla artmaya başlayan araç trafiği, iskeledeki istif alanını tamamen doldurdu, gişeler önünde uzun kuyrukları meydana geldi. 

Topçular Feribot İskelesi'ndeki yoğunluk yüzünden, Yalova-Kocaeli karayolunda da zaman zaman trafik durma noktasına geldi.

Yetkililer, yarın 576 sefer ile yaklaşık 35 bin aracın geçiş yapmasını beklendiklerini belirtti.
OTOGARLARDA YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Tatilin sona ermesine 2 gün olmasına rağmen Büyük İstanbul Otogarında yoğunluklar yaşandı. Memleketlerinden İstanbul’a dönen vatandaşlar, Otogarda uzun otobüs kuyruğu oluşunca yolcular çareyi yürümekte buldu.
Otogarın girişinde şehirler arası yolcu otobüsleri kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.