YSK, AK Parti'nin Seçim Şarkısını Yasakladı

YSK, AK Parti'nin Seçim Şarkısını Yasakladı
YSK, CHP'nin başvurusu üzerine AK Parti'nin seçim şarkısını dini ögeler içerdiği için yasakladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yasağı attığı twitter mesajlarıyla eleştirdi.


Yüksek Seçim Kurulu, CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın, AK Parti'nin seçim şarkısıyla ilgili yaptığı başvuruyu değerlendirdi ve dün akşam karara bağladı. YSK, AK Parti'nin seçim şarkısında geçen 'Bismillah' kelimesinin, 298 sayılı Seçim Kanunu'nun 58. maddesindeki "Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbuat üzerinde Türk Bayrağı ve dini ibareler bulundurulması yasaktır" hükümlerine aykırı olduğu kanaatine vardı. Kurul, şarkıda geçen 'Bismillah' kelimesinin, seçim propagandasında kullanılmayacağına karar verdi.

Konuyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Twitter'dan açıklama yaptı.

İşte Bekir Bozdağ'ın YSK'nın kararının ardından yaptığı twitter açıklaması:

- CHP'li vekil M.Tanal, Ak Parti seçim müziğindeki "Bismillah"a; "Besmele, dini kavram, seçimde kullanılamaz" gerekçesiyle itiraz etmiş.

- CHP'li vekilin itirazı üzerine YSK, "besmelenin seçimde kullanılamayacağına" karar vermiş. Sonuçta, CHP sayesinde seçimde besmele yasak.

- CHP, besmelesiz kampanya yapabilir. Ama biz seçim kampanyamıza ve her işimize "Haydi Bismillah" diyerek başlamaya devam edeceğiz.

- Haydi Bismillah" demek, her işe "Bismillah" ile başlamak, seçim döneminde de bunu devam ettirmek, dini siyasete alet etmek değildir.

- Her işine besmele ile başlamayı ibadet bilenin "Haydi Bismillah" demesi dini siyasete alet etmek değil ihlasın ve normalin ifadesidir.

- Ama besmeleden rahatsız birinin, sırf seçimde vatandaşa şirin gözükmek ve oy almak için "Bismillah"demesi, dini siyasete alet etmektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.