YSK oy kullanma saatlerini belirledi

YSK oy kullanma saatlerini belirledi
YSK, 7 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlerin Türkiye genelinde saat 08.00'de başlayıp, 17.00'de sona ermesine karar verdi.
 Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine ilişkin düzenlemeleri Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. YSK’nın kararına göre, 7 Haziran Pazar günü yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Türkiye genelinde saat 08.00'de başlayacak, 17.00'de de sona erecek.
Seçimlerde ceza infaz kurumunda bulunan, seçmen niteliğine sahip taksirli suçlardan hükümlüler ve tutuklular da oy kullanabilecek. Ayrıca, hak yoksunluklarına ilişkin hükümleri kesinleşmiş olmasına karşın ceza infaz kurumuna henüz alınmayan veya ceza infaz kurumuna alındıktan sonra koşullu olarak salıverilen ya da denetimli serbestlik hükümlerinden yararlanmak suretiyle salıverilmelerine rağmen hak ederek salıverme süreleri dolmayan hükümlüler de seçimlerde oy kullanabilecek.
4 Haziran Perşembe gününe kadar tutuklanıp cezaevine konulan tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlüler daha önce bir seçmen kütüğünde kayıtlı değilse oy kullanamayacak. 7 Nisan tarihinden sonra kurulan ceza infaz kurumunda bulunan taksirli suçlardan hükümlüler ile tutular için tutuklu seçmen listesi oluşturulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.