Yunanlı ve Türk mübadil çocukları Büyükçekmece'de buluştu

Yunanlı ve Türk mübadil çocukları Büyükçekmece'de buluştu
Yunanistan Nea Karvali'den,Büyükçekmece'ye gelen mübadil torunları eski adı Kalikratya olan Mimarsinan’ı ziyaret ederek, atalarının yaşadıkları yerleri ziyaret ettiler.

Yunanistan Nea Karvali'den Büyükçekmece'ye gelen Kapadokya Mübadil çocukları ve torunları Mimarsinan’nı ziyaret ederek Mimarsinan’lı mübadillerle buluştu.

Kostüm müzesini gezdiler

Kahvaltı programı ile başlayan ziyaret Büyükçekmece Belediyesi Dünya Kostüm Müzesinde son buldu. Dünya kostümlerini sergileyen Büyükçekmece Belediyesi Dünya Kostüm Müzesini gezen mübadil çocuklarını ağırlayan Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Önder Yüksel Eryiğit, Cemal Kaya, Hüseyin Ekici, Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner ve Koordinatör Selami İnce günün sonunda misafirlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.







Bu ziyaret bizi mutlu etti

Yunanistan Nea Karvali'den,Kapadokya mübadil çocuklarını ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Önder Yüksel Eryiğit, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün sevgi ve saygılarını ileterek şunları söyledi, ata topraklarını unutmayan,dedelerimizden kalan bu dostluğu kardeşliği sürdüren çocuklarımızı canı gönülden kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.