YUSUF UZUN'A YARGI YOLU

YUSUF UZUN'A YARGI YOLU
İmar ruhsatı alamadığı iddiasıyla kendisini ve ekibini çeşitli kurumlara şikayet eden Erdal Ekinci adlı vatandaşa Belediye Meclis toplantısında "klinik vaka, şizofren, psikopat" şeklinde hakaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun hakkında üç ay


İlk duruşması 03.06.2013'de Büyükçekmece 1.Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada Belediye Başkanı Yusuf Uzun hakkında TCK 125/1-4, 43/1 ve 53 maddeleri dayanak gösterilerek cezalandırılması talep edildi.

İmar ruhsatı almak isteyen Erdal Ekinci adlı yatırımcı, kendisine güçlük çıkarıldığı, ruhsat alması karşılığında başkanlığını Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un yaptığı BEKVA isimli vakfa bağış yapmaya zorlandığını iddia etmiş, konuyla ilgili şikayetlerini devlet kurumlarına iletmişti. CHP Meclis Grubu'nun da gelişmeleri Meclis gündemine taşıması sonucu bazı açıklamalar yapan Başkan Uzun, adı geçen vatandaşa hakaret etmeden önce "kayıtlara geçmesini istiyorum, bu şahıs şizofren, psikopat, klinik vakadır" şeklinde ithamlarda bulunmuş, beyanatı da Meclis zabıtlarına geçmesinin yanı sıra basına da yansımıştı.

Hakaretini başka bir Meclis toplantısında da tekrarlayan Başkan Uzun, Meclis salonunda hakaret ettiği şahsın bulunmasına da aldırış etmeyerek aynı söylemlerini yinelemişti.

Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un mükerrer hakaretine maruz kalan vatandaş konuyu yargıya taşıdı, Uzun'dan davacı oldu. Hakaret unsurunun alenice, onur ve saygınlığını rencide edici nitelikte olduğu gerekçesiyle Büyükçekmece 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açan Erdal Ekinci, Başkan Uzun'un hapisle cezalandırılması talebinin yanısıra 300 bin TL'lik manevi tazminat davası açmak için de harekete geçti.

TCK 125/1 maddesine göre, " Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir" şeklinde hükümlere yer verilirken devamındaki 2 fıkrasında "Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur" şeklinde bağlayıcılığı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.