Zırhlı birlikler taşınıyor!

Zırhlı birlikler taşınıyor!
İstanbul'daki zırhlı birliklerin Çorlu'ya taşınmasına başlandı. 15 Eylül'e kadar bu taşınmanın devam edeceği bildirildi.
1.Ordu'ya bağlı İstanbul Esenler'deki 66. Mekanize Piyade Tugayı'ndaki tanklar Çorlu'ya taşınıyor.

Bağcılar kışlasından tankların konvoy halinde gitmeleri bekleniyor. İstanbul'da Maltepe ve Hasdal'da da kışla bulunuyor.

Tanklar askeri TIR'ların üzerine konulmuş şekilde taşınıyor. Milli Savunma Bakanı bu taşınmanın 15 Eylül'e kadar süreceğini ve bu alanlarında halkın kullanımına sunulacağını söylemişti.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde bu kışladan tank çıkarılmıştı. Vatan Caddesi'ne gidenlerin bu kışladan çıktığı bildirilmişti.
 
15 Temmuz darbe girişimi akşamında Atatürk Havalimanı ve Boğaziçi Köprüsü'nün kapatılmasında kritik rol oynayan 1.Ordu'ya bağlı İstanbul Esenler'deki 66. Mekanize Piyade Tugayı'ndaki tankların taşınmasına başlandı.

Tankları taşıyan araçlar sırayla kışladan çıktı. Araçlar tankları Çorlu’ya taşımak üzere yola çıkarken kışladaki askerlerin taşınma işlemi nedeniyle tören düzenlediği görüldü.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde askeri bölgelerin şehir dışına taşınacağı açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.