Aydın Yavuz

Aydın Yavuz

GÜNDEM BELİRLEYEN ÜLKEYİZ(!) BORU DEĞİL

GÜNDEM BELİRLEYEN ÜLKEYİZ(!) BORU DEĞİL


“Türkiye gündemi belirlenen ülke değil, gündem belirleyen ülke”dir deniyordu daha düne kadar.Yani iktidara göre uluslararası arenada bizim borumuz ötüyor,oyunu biz kuruyor,rolleri biz belirliyorduk.

Algı yönetimiydi bu.Millet böyle uyutuluyordu.Hitler de böyle yapıyordu.Onun propaganda Bakanı Gobells, Führer’e en büyük yalanı en büyük gerçekmiş gibi söyletiyor,Hitler de zaman sonra kendi yalanına inanır hale geliyordu.

Türkiye gündem belirliyor,oyun kuruyormuş.Ve bunu özellikle de Ortadoğu’da yapıyormuş.Türkiye oyun kuruyorsa neden Birleşmiş Milletler’in beş daimi üyesinin dünyaya yön vermesinden yakınıyoruz? Neden Esad’a saldırmak için sürekli Nato’dan izin istiyoruz ya da işaret bekliyoruz? Neden yıllardır Kandil’i vurmak için ABD’den izin isteyip durduk?Bu nasıl gündem belirlemek ki,Uluslar arası arenalarda belirlenen gündem maddeleri  hep Türkiye’nin  aleyhine oluyor.

PKK önce yollara mayın döşüyor sonra ayaklanarak Güneydoğu bölgemizi kan gölüne çeviriyor.Ülke topraklarında okul açıyor,hastane kuruyor,kaymakamlar atıyor,vergi topluyor,özsavunma gücü adı altında suikast timleri kuruyor,yol kontrolleri yapıyor,askere saldırıyor,okulları yakıyor,bayrağımızı indiriyor,Atatürk heykellerini yıkıyor.Hükümetse “terörün belini kırdık”diyor.  

Türkiye’de ve Türkiye aleyhine dış mahfillerde sergilenen oyunları biz mi kuruyoruz? Lübnan’da pilotlarımız kaçırıldı.Somali’de elçiliğimiz basılarak güvenlik görevlilerimiz öldürüldü.Suriye sınırında uçağımız düşürüldü.Musul’da konsolosluğumuz basılarak 49 konsolosluk çalışanımız rehin alındı.Kendi topraklarımızda askerlerimiz öldürülüyor…Oyun kurucu ülkeye yapılıyor bütün bunlar.

Ülke ve dünya gündemine oturan bu acı olayları,acı olduğu kadar ülkemizin itibarını derinden sarsan bu felaketleri Türkiye mi belirliyor? ”Ortadoğu’da bizim haberimiz olmadan yaprak kımıldamaz”diyen hükümet yetkilisi doğru mu söylüyor? Esad’ı devirmek için Türk askeri Suriye topraklarına gönderilmek istendi.Bütün bunları Türkiye mi istedi? Rusya Suriye’de fink atıyor.Sınırımızı ihlal ederek uçaklarımızı taciz ediyor.Dolar hızla yükseliyor.Türkiye’nin borcu artıyor.Enflasyon fırlıyor.İşsizlik artıyor.İhracat azalıyor.Esnaf kepenk kapatıyor.Emekli “açız” diyor.Milletin gündeminde bu konular var.Bunları Türkiye mi belirliyor yoksa Türkiye bu sorunların altında eziliyor mu?

Gerçek şu ki Türkiye yıllardır gündem belirleyemiyor.Kendisine dayatılanları yapıyor.Küresel emperyalizmin kuyruğunda sürükleniyor.

”Oyun kurucuyuz”demek,inisiyatifi kaybetmekten duyulan psikolojik ezikliğin ifadesinden başka bir şey değildir.    

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aydın Yavuz Arşivi