12 ilçenin daha adayı açıklandı

12 ilçenin daha adayı açıklandı
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclisi toplantısında 240 seçim çevresinde belediye başkan adaylarının belirlendiğini açıkladı.

İstanbul'da 12 ilçenin belediye başkan adayı açıklandı. Silivri'de Bora Balcıoğlu, Çatalca'da Erhan Güzel CHP'nin aday oldu.

 

 

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclisi toplantısında 240 seçim çevresinde belediye başkan adaylarının belirlendiğini açıkladı. Aydın, Hatay, Adana ve Mersin Büyükşehir Belediye başkanlarıyla yola devam kararı alındı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise aday gösterilmedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükerşen'le birlikte fotoğrafını paylaşarak, “Eskişehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen her zaman bilgisinden ve deneyiminden faydalanacağımız bir büyüğümüz olarak yanımızda olacak. Eskişehir'e kattıkları, ortaya koyduğu şehircilik vizyonu hepimize örnek olacak. Emeği için gönül dolusu teşekkürler” açıklamasında bulundu.

 

Adaylar dikkat çekti

 

İstanbul'da ise 12 ilçenin belediye başkan adayı açıklanadı. Açıklanan ilçelerin tamamının AK Partili olması dikkat çekti. Başakşehir'de Mesut Öksüz, Bayrampaşa'da Hasan Mutlu, Beyoğlu'nda İnan Güney, Çatalca'da Erhan Güzel, Eyüpsultan'da Mithat Bülent Özmen, Gaziosmanpaşa'da Hakan Bahçetepe, Güngören'de Temel Akkoç, Sancaktepe'de Alper Yeğin, Silivri'de Bora Balcıoğlu,

Şile'de Özgür Kabadayı, Tuzla'da Eren Ali Bingöl ve Üsküdar'da Sinem Dedetaş aday gösterildi.

12 ilçenin adayının açıklanmasından sonra Ekrem İmamoğlu, “CHP Parti Meclisi’nde belirlenen İstanbul ilçe belediye başkan adaylarımızı tebrik ediyorum. Birlikte anlamlı bir başarıya imza atmak için çalışacağız” paylaşımını yaptı.

 

Bilecik'te Subaşı

 

Adana, Mersin, Aydın ve Hatay'da mevcut belediye başkanları aday gösterilirken, Eskişehir'de Ayşe Ünlüce, Tekirdağ'da Candan Yüceer aday oldu. Afyon'da Burcu Köksal, Artvin'de Bilgehan Erdem,

Bilecik'de Melek Mızrak Subaşı, Çankırı'da İlhan Tekin, Giresun'da Fuat Köse, Kırklareli'de Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kilis'te Hakan Bilecan, Niğde'de Hulusi Özen, Osmaniye'de Serkan Karayiğit, Sinop'ta Mehmet Gürbüz, Tunceli'de Ali Mustafa Çelik, Uşak'ta Özkan Yalım, Yalova'da  Mehmet Gürer, Yozgat'ta Özkan Şengül ve Zonguldak'ta Tahsin Erdem aday gösterilen isimler arasında yer aldı.

 

 

 

BEŞİKÇİOĞLU ADAY OLDU

 

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun Ankara Etimesgut belediye başkan adayı olduğunu belirten Yücel, “Erdal Beşikçioğlu adaylaşmıştır. Herhangi bir kriz söz konusu değildir. Bugün belirlenen 242 adayımız ve geçmişte PM’de belirlediğimiz adaylarımız MYK’nin ve PM’nin süzgecinden geçilerek, örgütlerimizden görüşler alınarak belirlenmiş ve PM kararıyla adaylaşmış arkadaşlarımızdır. Herhangi bir kriz söz konusu değil. Başka adaylar farklı iddialar ortaya koymuş olabilirler. PM kararıyla Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut adaylığına uygun görülmüştür” dedi. Yücel, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Sayın Muhittin Böcek’in adı geçtiği öğrenildi. Böcek’in durumunun ileri bir tarihe ertelendiği söyleniyor. Neler söylersiniz?” sorusuna ise “Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız bir kısım merkez ilçelerle beraber değerlendirilecek olduğundan PM’de gündeme alınmadı, önümüzdeki hafta yapacağımız PM toplantısında gündeme geleceğini düşünüyorum. Bunun başka bir sebebi yok” cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.