15-20 Gün İçinde 6 Şiddetinde Deprem Olabilir

15-20 Gün İçinde 6 Şiddetinde Deprem Olabilir
İTÜ Maden Fakultesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Övgün Ercan, Çanakkale'de önümüzdeki 15-20 gün içinde 6 şiddetinde bir deprem olabileceği uyarısında bulundu.
Deniz Bayramoğlu'nun moderatörlüğünde yayınlanan Gündem Özel programında  Çanakkale'de yaşanan depremler konuşuldu. İTÜ Maden Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Övgün Ercan, son bir haftadır bir deprem fırtınası yaşayan  Çanakkale için çok kritik bir uyarıda bulundu.
"15-20 GÜN İÇİNDE..."

İTÜ Maden Fakultesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Övgün Ercan,  Çanakkale bölgesinde önümüzdeki günlerde şiddetli deprem beklediğini söyledi. Ercan, bölgedeki fay hatlarının gerginliği boşaltamadığını o yüzden 6 şiddetinde bir depremin 15 - 20 gün içinde vurabileceği uyarısında bulundu.

BUGÜNE KADAR 749 SARSINTI OLDU

Çanakkale'nin  Ayvacık ilçesinde 6 Şubat'tan itibaren üçü 5,3, biri 5,2 olmak üzere çeşitli büyüklüklerde 749 sarsıntı meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre,  Ayvacık'ta 6 Şubat'tan bugün saat 18.08'e kadar 749 deprem kaydedildi.  Ayvacık'ta 6 Şubat'tan bugüne kadar 4'ün üzerinde 16 deprem kayıtlara geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.