17 aralık operasyonu

17 aralık operasyonu
İstanbul'da mali şube ekiplerince sabah saatlerinde "kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet" iddiasıyla operasyon başlatıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon kapsamında İstanbul ve Ankara'da 6 adres basıldı. İddialar arasında devlete ait ihalelerde yapılan yolsuzluk, Marmaray güzergahında yapılan hukuksuzluklar, imar yolsuzlukları olduğu belirtiliyor. İşadamlarının TOKİ ihalesinde rüşvet verdikleri iddiasıyla bir yıldan bu yana takip edildikleri bildirildi.

3 BAKAN ÇOCUĞU

İçişleri Bakanı Muammer Güler'İin oğlu ile Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın da gözaltında bulunduğu iddia edildi. Operasyon kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu da gözaltına alındı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de gözaltında. Fatih Belediyesi'nde de arama var. İstanbul'da aralarında ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu ve sanatçı Ebru Gündeş'in eşi İranlı kuyumcu Rıza Zerrab gibi ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu isimlerin evlerine baskın düzenlendi.22'den fazla ismin gözlatına alınacağı belirtildi.

Hürriyet gazetesinden Çetin Aydın'ın haberine göre Mali Şube ekipleri uzun süredir devam eden hazırlık çalışmalarının ardından kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu başlattı. Sabaha karşı başlayan operasyonda önceden tespit edilen 18 adrese baskın yapıldı. Aralarında Türkiye'nin önde gelen işadamlarının da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Bir başka kaynak ise işadamlarının TOKİ ihalesinde rüşvet verdikleri iddiasıyla bir yıldan bu yana takip edildikleri belirtiliyor.

BİLGİ ALINMASI İÇİN DAVET EDİLDİ

Öte yandan DHA'ya konuşan Ağaoğlu Grup CEO'su Hasan Rahvalı, Ali Ağaoğlu'nun gözaltında olduğu iddiaları üzerine "Gözaltında değil. Bilgi alınması amacıyla emniyete davet edildi" dedi.

HALK BANK MÜDÜRÜ

Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da gözaltında..

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar emniyete götürülüyor. Gözaltında bulunan kişi sayısının 20'den fazla olduğu ve soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi

OPERASYON 4 DALGA HALİNDE YAPILACAK

Barış Yarkadaş twitter adresinden şu tweetleri attı: Cemaati hafife alarak büyük hata yaptı Erdoğan... Fethullah gülen, Mayıs ayında gazetecilere, "rezil olarak gidecekler iktidardan" demişti. Operasyonun dört dalga halinde yapılacağı ve bir Bakanı da kapsamı içine aldığını söyleyeyim... Şenlik var anlayacağınız".

İlhan Taşcı ‏Twitter'dan "Yolsuzluk operasyonunda genel müdür, bakan çocukları, "ünlü" işadamları neredeyse yok yok" diye yazdı.

Selcan Taşçı da ‏"İçişleri Bakanı'nın oğlu gözaltında... Zafer Çağlayan'ın oğlu gözaltında... Devlet-devlet içinde devlet ve siyaset mücadelesi" diye yazarak Cemaat'i işaret etti.

Koray Çalışkan TOKi ile baglantili yolsuzluk gözaltıları ve rüşvet suçlamaları çok ciddi. AK Parti'yi tahmininin ötesinde sallayacak bir dalga geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.