17 bin kişi Türk vatandaşı oluyor

17 bin kişi Türk vatandaşı oluyor
17 bin Ahıska Türkü, Türk vatandaşlığına kabul ediliyor. Ukrayna'dan gelen 600 ailesi ise Kars'a yerleştiriliyor.
Vatandaşlık ve oturma izni müjdesi alabilmek için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bursa mitingine katılan, ancak bekledikleri müjdeyi alamayan Ahıskalılara müjdeli haber Balıkesir'den geldi. 
 
Ahıska Türkleri olarak yaklaşık dört yıldır vermiş oldukları vatandaşlık mücadelesinde neticeye ulaştıklarını ifade eden İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Davutoğlu’nun Balıkesir’de mitinginden Ahıska Türklerine vatandaşlık müjdesi geldiğini söyledi.
 
Ahıska kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı İnegöl’ün Alanyurt bölgesinde bir kahvehanede Ahıska Türkleriyle bir araya gelen Dernek Başkanı Mehmet Taş yaşanan süreci anlattı.
 
600 AİLE Kars’A YERLEŞTİRİLECEK
 
Ukrayna’dan gelenlerle ilgili yaşanan sıkıntıyı sık sık gündeme getirdiğini belirten Mehmet Taş, “Ukrayna’dan 600 ailenin iskanlı göç olarak Kars’a yerleştirilecek. Orada TOKİ’nin konutları hazır. 300’erli 2 grup halinde aileleri getirecekler. Buradaki vatandaşlıkları da 2’şer, 3’er bin gruplar halinde onaylanacak. Hatta dün Ukrayna’dan gelecek 300 ailenin ve vatandaşlık bekleyen 2 bin 100 Ahıskalının vatandaşlığı onaylanarak Resmi gazete’de yayımlandı. Bu bizim beklediğimiz bir müjdeydi, ama Bursa’da bu açıklama yapılsaydı, bir bayram havasına dönüşecekti. bugün de burada insanlarımızı toplayarak bununla ilgili bilgi verelim istedik. Ben buradan cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, konuyla alakalı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şuna eminim ki bizleri çok iyi tanıyan dışişleri bakanımız, Türk ve İslam topluluğuna çok önem veren bir başbakanımız olduğunu biliyoruz. Bu da bizim için bir şanstır. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.
 
17 BİN AHISKALIYA VATANDAŞLIK VERİLECEK
 
Taş, “Türkiye genelinde vatandaşlıklık bekleyen 17 bin kişilik bir liste var. Bunların vatandaşlık talebi 2’şer, 3’er bin kişilik gruplar halinde onaylanacak ve Resmi Gazete’de yayımlanacak. Şu anda Resmi Gazete’de çıkan 2 bin 100 kişinin içinde İnegöl’den kaç kişi var tam bilemiyoruz. Vatandaşlığı onaylananlara zaten mektuplar gelecek. Bundan sonra işimiz çok daha kolay olacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.