2017 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

2017 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün?
Kurban Bayramı ne zaman başlayacak sorusu binlerce Müslüman vatandaş tarafından merak ediliyor. Dini vazifelerini yerine getirmek için bekleyen binlerce kişi Kurban Bayramı hakkında detayları araştırıyor
Kurban Bayramı tatili yaklaşıyor. Çalışanlar ve aileler yazın son günlerine denk gelen Kurban Bayramı için tatil planları yapmaya başladı. Herkesin gündeminde Kurban Bayramı 2017 tatili ne zaman kaç gün sorusu var. Kurban Bayramı 1 Eylül 2017 Cuma gününe denk geliyor. 2017'de arefe günü ise 31 Ağustos Perşembe günü. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün, Kurban Bayramı tatili 10 gün olabilir mi? 

Kurban Bayramı ne zaman, Kurban Bayramı ayın kaçında soruları yazın son günlerini değerlendirmek isteyenlerin gündeminde. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün, Kurban Bayramı tatili 10 gün olabilir mi işte tatil takvimi. Normalde Kurban Bayramı tatili afere günüyle birlikte 4.5 gün olarak kutlanıyor. Hem kamu hem de özel sektörde Kurban Bayramı tatili arefe günü öğlen saatlerinde başlıyor. Yani bu yıl için Kurban Bayramı tatili 31 Ağustos 2017 Perşembe günü öğlen saatinde başlayacak. Ancak 2017 yılı Kurban Bayramı takviminde bir de sürpriz var. O da 30 Ağustos. Arefe gününden bir gün önceye denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı da resmi tatil takviminde yer alıyor. Bu arada   Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Derneği Başkanı Ahmet Yücesan, Kurban Bayramı'na kısa süre kaldığını ve kırmızı et fiyatlarının düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, bu yılki kurbanlık fiyatlarında ciddi artış beklemediklerini ve üreticinin elinde yeterli stok olduğunu söyledi.
 
KURBAN BAYRAMI TATİLİ 10 GÜN OLABİLİR!


Normalde Kurban Bayramı tatili afere günüyle birlikte 4.5 gün olarak kutlanıyor. Hem kamu hem de özel sektörde Kurban Bayramı tatili arefe günü öğlen saatlerinde başlıyor. Yani bu yıl için Kurban Bayramı tatili 31 Ağustos 2017 Perşembe günü öğlen saatinde başlayacak. Ancak 2017 yılı Kurban Bayramı takviminde bir de sürpriz var. O da 30 Ağustos. Arefe gününden bir gün önceye denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı da resmi tatil takviminde yer alıyor. 30 Ağustos'un denk gelmesiyle Kurban Bayramı tatili 6 güne çıkıyor. Devlet memurları ve özel sektör çalışanları için arefe gününün yarım gün değil tam gün tatil olması bekleniyor. 

Turizmcilerin son dönemde artan Kurban Bayramı tatili 10 gün olsun beklentisi de hükümetin gündeminde. 30 Ağustos Zafer Bayramı'ndan öncesi iki günün hükümet tarafından bayram tatiline dahil edilmesi halinde Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkabilir. Hükümetin tatil süresini uzatması durumunda Kurban Bayramı tatili 26 Ağustos 2017 Cumartesi günü başlayıp, 4 Eylül 2017 Pazartesi günü sona erecek. Çalışanlar böyle bir durumda 5 Eylül 2017 Salı günü işbaşı yapacak. 




KURBAN BAYRAMI NE ANLAMA GELİYOR?


Sözlükte yaklaşmak, Allâh’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, Kurban Bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.

Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını keser. Böylece hem maddi durumu yetersiz olup kurban kesemeyenlere yardımda bulunmuş, hemde Cenab-ı Hakka yaklaşmış olur.

Kurban ibadeti, İslam toplumlarının şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri yerine getirilmektedir. Kurban, bir Müslüman’ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.

Kurban Hanefi mezhebine göre vacip, diğer mezheplere göre ise sünnet-i müekkededir. Dini kaynaklarda Peygamber efendimizin kurbanını daima kestiği ifade edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.