2019'da hayatımızda neler değişecek?

2019'da hayatımızda neler değişecek?
2018 yılının bitmesine sayılı günler kala milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren birçok düzenleme ve proje için de takvim işlemeye başladı.
2019'da alışverişlerde poşetlerden ücret alınmasından, adil kullanım kotasının kaldırılmasına, çeyiz hesabında ilk ödemelerden, esnafa işsizlik maaşına kadar birçok yeni düzenleme hayata geçirilecek. Öte yandan Atatürk Havalimanı'nın taşınması ve çılgın proje Kanal İstanbul'un temelinin atılması gibi kritik projeler de 2019'da önemli gündem maddeleri olacak. İşte 2019'da hayatımıza girecek yeni uygulamalar ve projeler...

Market alışverişlerinde plastik poşetler ücretli hale gelecek. Poşetlerden alınacak ücret 25 kuruş olarak belirlendi.

İnternet kullanıcılarının internet kullanımı esnasında yoğun veri trafiğinden etkilenmemesi için ve oluşabilecek teknik problemleri engellemek amacıyla uygulanan planlanmış uygulamalar bütünü olan Adil Kullanım Kotası 2019 yılında kaldırılacak.

Gençleri tasarrufa yönlendirmek amacıyla başlatılan devlet destekli çeyiz hesaplarında ilk ödeme 2019'da yapılacak.

İstanbul'da minibüs, taksi dolmuş ve servis taşımacılığı yapan araçlarla ilgili alınan karar doğrultusunda 1 Ocak 2019'dan itibaren araçların tavanları ile sağ ve sol yanlarına plakası yazılacak.

İşbaşı eğitim programı kapsamında gençlere istihdam yaratan iş yerlerine asgari ücret desteği sürecek. Böylece gençlerin iki yıla kadar istihdamda kalmaları sağlanacak. Birinci yıl yüzde 50'si, ikinci yıl da yüzde 25'i İŞKUR tarafından karşılanacak.

Aylık prim, hizmet belgelerinin elektronik ortamda alınması için Kolay Belge Kolay Hizmet Uygulaması başlatılacak.

Sigara paketleri tek tip ve tek renk olacak. Paketlerde sigaraların markasına ait logo yer almayacak.

Yeni randevu sisteminin devreye girmesiyle, kimlik kartı ve sürücü belgesi için randevu süresi 60 günden 10 güne indirilecek.

Elektronik tebligat uygulaması, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren başlayacak.

KOBİ’lerin alacaklarını tazmin edememeleri durumunda zararlarını karşılamak için Devlet Destekli Alacak Sigortası devreye alınacak.

Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Yeni Havalimanı’na taşıma işlemi 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle hızlandırılacak ve yolcu konforundan taviz uçak seferleri ve yer hizmetleri kademeli olarak taşınacak.

Bakü-Tiflis-Kars demir yolu ile yolcu taşımacılığı 2019 yılında başlayacak.

Esnafın 4 gözle beklediği işsizlik maaşı için pirim ödemeleri de 1 Ocak 2019’dan itibaren başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.