55 kişi öldü, 2 bin 421 kişi yaralandı....

55 kişi öldü, 2 bin 421 kişi yaralandı....
4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen 942 trafik kazasında 55 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 421 kişi de yaralandı.Bayramın acı bilançosu açıklandı: 55 ölü!


Karayolları Genel Müdürlüğü 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde karayollarında yaşanan trafik kazalarının bilançosunu açıkladı.
Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinde Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altındaki yol ağında kayıtlara geçen 942 trafik kazasında 55 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 bin 421 kişinin yaralandığı açıklandı.
2014 yılı Ramazan Bayramı’nda gün başına hayatını kaybedenlerin sayısı 16,2 iken bu yıl rakam 13,8’e geriledi. Artan araç sayısı ve hareketliliğe rağmen, Karayolları Genel Müdürlüğü’nce karayolu ağı kapasitesinin artırılması, etkin trafik işaretlemesi, standartların iyileştirilmesi, kara noktaların iyileştirilmesi ile yol boyu denetimleri, eski araçların trafikten çekilmesi, ilk yardım ve acil müdahale hizmetlerinin iyileştirilmesi gibi tedbirler kazalardaki can kaybının artmasının önüne geçti.

Kaza nedenleri arasında ilk sırada “yoldan çıkmalar” yer aldı. Son yıllarda yollarımızın fiziki ve geometrik standardında yapılan iyileştirmelerin sürücülerin hızını artırarak kural dışına ittiği gözlendi. Ayrıca istatistiklere göre, bayram nedeniyle yolda kalma süresinin artmasına bağlı olarak ortaya çıkan yol yorgunluğu, bu özel günlerde yaşanan kazaların en önemli nedenlerinden biri oldu.
Bayramda yaşanan kazaların bir diğer nedeni de “trafik yoğunluğu” oldu. Bayram öncesine göre bazı yollarda yüzde 718’lere varan trafik artışı yaşanırken, yurt genelindeki otomobil sayısında ortalama artış yüzde 166 oldu. Bu artışa bağlı olarak trafikte ortalama hız da kaçınılmaz olarak artış gösterdi. Her bayram öncesinde ekranlarda haber konusu olan otogar yoğunluğunun sayısal karşılığı, otobüs trafiğine yüzde 58’lik artış olarak yansıdı. Bayramın üzerinde düşünülmesi gereken verilerinden bir diğeri de kamyon trafiğinde yaşanan yüzde 51’lik azalmaydı, bir başka ifadeyle bayramda her 2 kamyon şoförden 1’i ailesi ve sevdikleriyle olmak yerine ekmeğinin peşinde, direksiyon başındaydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.