Abdullah Gül'den Ahmet Hakan açıklaması

Abdullah Gül'den Ahmet Hakan açıklaması
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik saldırıya ilişkin "Doğrusu bir gazeteye, gazeteciye saldırı bu fiili olur, sözlü olur, başka türlü olur. Ama bunların hiçbirisi tasvip edilmez. Bunların hepsi çok yanlış" dedi.


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, adını taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına katılmak için özel uçakla Kayseri'ye gitti.

Gül'ü, Erkilet Havaalanı'nda Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

Havaalanı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gül, bir gazetecinin, "Ahmet Hakan Coşkun'a yönelik saldırıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki sorusu üzerine genel olarak basınla ilgili bir olumsuzluğun olduğunu söyledi.

Bu durumun hemen değişmesi gerektiğini ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Bu Türkiye'ye yakışmayan bir durum. Sanki böyle bir kültür gelişiyor. Bunu doğrusu çok tehlikeli bulurum. Dolayısıyla çok kesin talimatların verilip, bu şeyin geçmesi lazım. Geçmişte de bu tür olayları Türkiye yaşamıştır. Bugünkü dönemde böyle bir şey düşünülemez. Doğrusu bir gazeteye, gazeteciye saldırı bu fiili olur, sözlü olur, başka türlü olur. Ama bunların hiç birisi tasvip edilmez. Bunların hepsi çok yanlış. Ümit ediyorum ki bunlara bir son verilir. Onun için de çok kesin bir tavır koymak gerekiyor. Bu tür yanlışlara, talimatlar verilmesi gerekiyor. Bu işleri yapanlar mutlaka cezalandırılmalı ve herkes daha dikkatli olmalıdır."

Gül, "Seçim güvenliğiyle alakalı ne düşünüyorsunuz?" yönündeki soru üzerine hükümetin bu konuda gerekli tedbirleri alacağını belirtti.

Türkiye'de seçimlerin şu ana kadar en temiz şekilde yapıldığına dikkati çeken Gül, "Bu kez de en güvenli şekilde yapılacağını tahmin ediyorum. Tabii ki gerçekçi, realist de olmak gerekir. Bazı şehirlerimizde, bölgelerimizde sıkıntılar var. Dolayısıyla oralarda daha fazla tedbir alınmalıdır. Bu tedbirleri de Türkiye alacak güçtedir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.