Acı haberi kameralar karşısında verdiler

Acı haberi kameralar karşısında verdiler
Hakkari’de terör örgütü PKK’nın yola döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşen 29 yaşındaki polis memuru Mehmet Tuhal’ın Hatay’ın Hassa İlçesi’ndeki baba evi yasa büründü
Yetkililerin şehidin ailesine kameralar eşliğinde acı haberi vermesi büyük tepki çekti. Evladının şehit olduğundan o ana kadar haberi olmayan anne Feride Tuhal büyük şok yaşadı ve gözyaşlarına boğuldu. Hakkari’de Terör örgütü PKK’nın yola döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşen 29 yaşındaki polis memuru Mehmet Tuhal’ın Hatay’ın Hassa İlçesi’ndeki baba evi yasa büründü.

Sağlık ekipleri müdahale etti
Şehit polis memuru Mehmet Tuhal’ın Yukarı Bucak Mahallesi’nde oturan ailesine acı haberi, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şimşek ve İl Emniyet Müdür vekili Mustafa Ay verdi. Acı haberi Kaymakam Pala’nın ağzından duyan şehidin aynı ismi taşıyan 75 yaşındaki babası Mehmet Tuhal ve 65 yaşındaki annesi Feride Tuhal gözyaşlarına boğuldu. Şehidin anne ve babasına hazırda bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

2 ay önce Hakkari'ye tayin edilmişti
6 yıllık polis memuru 29 yaşındaki Mehmet Tuhal’in, 9 kardeşten 8’incisi olduğu öğrenildi. Daha önce İstanbul’da olay yeri inceleme polisi olarak görev yapan Tuhal’in, yaklaşık 2 ay önce Hakkari’ye tayin edildiği belirtildi. Şehidin yakınları, ufak kardeşi Fuat Tuhal’in Ankara’da Uzman Erbaş Okulu’nda okuduğunu ve perşembe günü mezun olup, Şanlıurfa’da göreve başlayacağı söyledi. Fuat Tuhal’ın mezuniyet törenine hazırlanırken, Mehmet Tuhal’ın şehit haberini alan ailesi, yıkıldı. Şehidin baba evine Türk bayraklarıyla donatılırken, Hassa Camii İmamı Şemsettin Gönüleğmez Kuran okudu.

Kameralar eşliğinde haber verilmesine eleştiri
Acı haberin henüz olaydan haberi olmayan aileye kameralar eşliğinde verilmesi ise tepki çekti. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından çok sayıda kullanıcı duruma tepki gösterdi.
-Habertürk-

Şehit haberleri nasıl veriliyor? 
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri, şehit haberini aileye özel bir prosedürle veriyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde, şehit haberini aileye, ailenin yaşadığı il ya da ilçedeki Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal hizmetler Şube müdürlüğünden bir görevli emniyet mensubu veriyor. Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünde görevli memur ya da amirler, şehidin evine mutlaka yanlarına bir kadın polis memuruyla birlikte gidiyorlar. 

Başbakan ce Cumhurbaşkanı'na bile hemen haber veremiyoruz
Üst düzey bir Emniyet yetkilisi yaptığı açıklamada, şehit polis haberi geldiğinde, kimi zaman Cumhurbaşkanlığı ya da Başkanlığı'ndan başsağlığı dilenmesi için şehidin ailesinin adresi ve telefonunun istendiğini, ancak telefon numarasının verilmesinin bile, "daha aileye haber verilmedi" diyerek, geciktirildiğini anlattı. Şehit haberini vermeye giden ekibe mutlaka bir de doktor ve ambulans eşlik ediyor. Emniyet uygulamasında, şehit ailesine giderken, asla basına haber verilmiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde şehit ailelerine haber verme görevini "Şehit -Gazi İşler Şubesi" koordine ediyor. Bu şube, ilgili il ya da ilçenin bölge garnizon komutanına şehit haberini ve ailesinin adresini bildiriyor. Garnizon Komutanı uygunsa eşi ve birkaç subay eşliğinde, yanlarında ambulans ve doktorla birlikte aileye haber vermeye gidiyor. Basın asla haberdar edilmiyor. 

Hem emniyetin, hem TSK'nın özel prosedürü var ama kaymakam veya vali kendi gitmeye karar verirse...
Ancak Emniyet yetkililerine göre, illerde Vali, ilçelerde ise kaymakam, gerek Jandarma komutanının, gerekse emniyet müdürünün "amiri" durumunda olduğundan, Vali ya da kaymakam haberi kendisi vermek istediği zaman, haberin nasıl verileceğine ilişkin yönteme de kendisi karar veriyor.
-Hürriyet-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.