'Acil durum' hareketliliği! ABD ve Rusya’dan peş peşe iptaller

'Acil durum' hareketliliği! ABD ve Rusya’dan peş peşe iptaller
Beyaz Saray Basın Yetkilisi Alyssa Farah ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Beyaz Saray’a dönmesinin “acil bir duruma işaret etmediğini” söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Farah, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
Acil durum hareketliliği ABD ve Rusya’dan peş peşe iptaller
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence
“Başkan Yardımcısının Washington’da kalmasını gerektiren bir durum oluştu. New Hampshire’a yapacağı ziyareti yeniden ayarlamak için sabırsızlanıyor.” 
Bunun yanında ismi verilmeyen bir Beyaz Saray yetkilisi, Voice of America’ya yaptığı açıklamada Pence’in Beyaz Saray’a dönmesinin “Başkan Donald Trump’ın sağlık durumuyla hiçbir alakası olmadığını” söyledi.
Medyada daha önce yer alan haberlerde Pence’in morfin benzeri bir kimyasal olan opioid kriziyle ilgili bir etkinliğe katılmak üzere New Hampshire’ya yapacağı yolculuğu iptal ettiği ve Pence’e Beyaz Saray’a dönmesi gerektiğinin söylendiği belirtilmişti. Söz konusu olaydan dakikalar sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de ülkenin Savunma Bakanı Sergey Shoygu ile görüşmek için bir etkinliği iptal ettiği duyuruldu.
Acil durum hareketliliği ABD ve Rusya’dan peş peşe iptaller
PUTİN, SAVUNMA BAKANI İLE BİR ARAYA GELDİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus su altı araştırma gemisinde çıkan ve 14 denizcinin hayatını kaybetmesine neden olan yangına ilişkin, "Bu kaza, Rusya ve ordumuz için büyük bir kayıp." dedi.
Rus su altı araştırma gemisinde çıkan yangın nedeniyle rutin programını iptal eden Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir araya geldi.
Putin, görüşmede, yangında çok sayıda nitelikli insanın hayatını kaybettiğini belirterek, "Kazanın meydana geldiği gemi sıradan bir gemi değildi. Hayatını kaybeden 14 kişi arasında 7 birinci seviye kaptan vardı ve 2'si Rusya Kahramanı ödülüne sahipti. Bu kaza Rusya ve ordumuz için büyük bir kayıp." ifadesini kullandı.
Ölen denizcilerin yakınlarına başsağlığı dileyen Putin, Şoygu'ya yönelik, "Kazadan kurtulanlara ve ölen denizcilerin ailelerine gerekli yardımların sağlanmasını, kazaya ilişkin araştırmayla şahsen ilgilenmenizi ve bana rapor vermenizi istiyorum." dedi.
Şoygu ise yangına ilişkin soruşturma başlatıldığını söyledi.
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Rusya Deniz Kuvvetleri için okyanusu inceleyen su altı araştırma gemisinde dün yangın çıktığı belirtilmişti.
Yangının biyometrik ölçümlerin yapıldığı sırada çıktığı ve 14 denizcinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.
Rus basınında çıkan bazı haberlerde ise yangının "Loşarik" adıyla bilinen ve nükleer enerjiyle çalışan istihbarat denizaltısında çıktığı öne sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.