Adliyede patlama sesleri

Adliyede patlama sesleri
Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde hareketli saatler yaşanıyor... Adliyeden patlama sesleri geliyor.
'OPERASYON BAŞLADI' İDDİASI
Saat 20.30 sularında adliye içinden bir patlama sesi geldiği ve polisin operasyon yaptığı öne sürüldü.

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz, adliyedeki odasında rehin alındı. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal adliyeye gelirken, Başsavcı Vekili Vedat Yiğit savcıyı rehin alan örgüt mensuplarıyla görüşmelere başlandığını açıkladı. Adliyedeki bütün katlar boşaltılırken, rehin alanların verdiği süre de doldu. Sürenin dolmasının ardından görüşmeler başladı. Son olarak Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan teröristlerle görüşmeye başladı.

Eylemcileri ikna çabası sürüyor, savcının sağlık durumu iyi olduğu haberleri geliyor. Berkin Elvan'ı vuran polisin adliyeye getirilmesi talebi müzakerelerde tıkanıklığa yol açtığı belirtiliyor.

BABA ÇAĞRI YAPMIŞTI
Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan eylemcilerle görüşme yaptı. Hüseyin Aygün, Sami Elvan’ın sağduyu çağrısı yaptığını duyurmuştu. Aygün, "Baba Sami Elvan ile telefonda görüştüm. Sami baba, ‘Oğlum öldü ama başka biri ölmesin. Savcı serbest bırakılmalı. Kan kanla yıkanmaz dedi" diye yazmıştı. Berkin Elvan sayfasından ise şu mesaj paylaşılmıştı: Ben Sami Elvan! Kimsenin burnunun dahi kanamasını istemiyorum. Sadece adalet istedim bugüne kadar ve sadece adil bir yargılama istiyorum.

Adliyeye gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, "Herhangi bir sıkıntı yok, müzakereciler eylemcilerle görüşüyor" açıklaması yaptı.

KRİZ SAATLERDİR SÜRÜYOR

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde, savcı Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kata çıkan yasa dışı örgüt üyesi kişi ya da kişiler, öğle saatlerinde içerideki savcı katibini silah tehdidiyle dışarı çıkartarak, Kiraz'ı rehin aldı. Saat 12.36 sırasında terör örgütü DHKP-C üyesi iki kişinin odasında savcıyı rehin aldığı belirtiliyor. Ancak olay 13.30'dan sonra duyuldu.

Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin kapıyı açmaya çalışması üzerine içeriden iki el silah sesi geldi. Örgüt üyelerinin kapının daha fazla zorlanmaması için ateş ettikleri belirtiliyor.

Adliye giriş-çıkışlara kapatılırken, Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kat boşaltıldı. Alt ve üst katlarda yoğun güvenlik önlemi alındı. Daha sonra tüm adliye boşaltıldı.

Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile müzakere timi, adliyeye geldi. Müzakere hala sürüyor.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan da adliyeye geldi. Adliye önünde, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.

ODADAN SİLAH SESLERİ DUYULDU

DHKP-C'liler saat 15.36’ya kadar talepleri yerine getirilmezse savcıyı öldüreceklerini açıkladılar.

Öte yandan, savcı Mehmet Kiraz'ın başına silah dayalı bir halde gösteren fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı.

Ağzı bantla kapatılan savcının elinde kelepçe olduğu görülüyor.

GÖRÜŞME BAŞLADI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Yiğit, Savcı Kiraz’ı rehin alan kişiler ile görüşmelerin yapılmaya başlandığını açıkladı. Yiğit, “Onların bulunduğu katta özel harekat polisleri bulunuyor. Onlarla (rehin alan kişiler) görüşmeler var. Onların istediği bir kişi üzerinden görüşmeler yapılıyor” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü'nden rehine krizine ilişkin açıklama

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, adliyedeki rehine krizine ilişkin "Eylemcilerle müzakereler sürüyor, herhangi bir sıkıntı yok" dedi.

"Olayın hiç kimsenin canı yanmadan sonuçlanması için gayret gösteriyoruz" diyen Altınok, şu ifadeleri kullandı:

"Şu an itibariyle herhangi bir sıkıntımız yok. Arkadaşlarımız ve müzakereci arkadaşlarımız, İstanbul Barosu Başkanımız eylemcilerle görüşüyor."

Savcı Kiraz şüpheli sayısını 3'e indirmişti

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki odasında rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz,Berkin Elvan soruşturmasındaki beşinci savcı olarak atanmıştı. Savcı Kiraz, son olarak fail olduğundan şüphelendiği 3 polisin açık kimliğinin tespiti için emniyetten gelen 21 polisin açık kimlik bilgileri ve fotoğraflarını Adli Tıp Kurumu’na yollamıştı.

ADLİ TIP KURUMU’NUN RAPORUNU BEKLİYOR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bunun üzerine 21 polisin açık kimlik bilgilerini ve değişik açılardan çekilmiş 5’er adet fotoğraflarını savcı Kiraz’a yolladı. Savcı Kiraz da bu fotoğrafları Adli Tıp Kurumu Ses ve Görüntü İnceleme Şube Müdürlüğü’ne yollayarak, 21 polisin fotoğrafları ile muhtemel 3 şüphelinin fotoğraflarının kıyaslanmasının yapılmasını istedi. Savcı Kiraz, açık kimlikleri gönderilen 21 polisin içinde fail olarak şüphelendiği 3 polisin bulunup bulunmadığının tespitini istemişti.

TERÖRİSTLERDEN BİRİ Ş.Y. İDDİASI

Berkin Elvan soruşturması savcısını rehin alan silahlı kişilerden birinin daha önce yasadışı örgüte yönelik operasyonlarda gözaltına alınan Ş.Y olduğu ileri sürülüyor. Öte yandan örgüte yakın sosyal medya hesaplarından savcının odasındaki eylemcilere ait olduğu belirtilen ses kaydı yayınlandı.

Müthiş iddia! Silahlı eylemciler avukat mı?

İddiaya göre, eylemciler 3 kişi ve biri avukat... Silahın avukatla adliyeye sokulduğu öne sürüldü.

Savcılığın tespitine göre; silah avukatın üstündeydi ve aramaya takılmadı.

DHKP-C: En korunaklı dediğiniz yerdeyiz!

Yasadışı sol örgüt DHKP-C adına Çağlayan Adliyesi'ndeki savcının rehin alınması eylemini DHKP-C'nin kolu DEV-GENÇ üstlendi.

Silahlı rehin alma olayının fotoğraflarının da paylaşıldığı internet sitesinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "En Korunaklı Dediğiniz Yerdeyiz" denildi ve 5 talep sıralandı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında 14 yaşındaki Berkin Elvan, 16 Haziran 2013'te polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulmuştu.

269 gün komada kalan Berkin Elvan, hayatını kaybetmişti.

AJANSLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.