Adnan Oktar’ın 40 yıllık suç öyküsü

Adnan Oktar’ın 40 yıllık suç öyküsü
Adnan Oktar, 1956’da Ankara’da doğdu. 1979’da İstanbul’daki Mimar Sinan Sanatlar Akademisi’nde öğrenciyken uzun sakallıydı ve siyah cübbe giyiyordu. ‘Adnan Hoca Grubu’ adıyla bir grup oluşturmaya başladı.
‘ŞİZOFREN' RAPORU

● Said-i Nursi öğretileri ile hareket ettiğini söylüyordu. Nakşibendi tarikatı lideri Nazım Kıbrısi ile ‘Yahudilik ve Masonluk’ isimli kitabı 1987’de yayınlanınca tutuklandı. 9 ay hapis yattıktan sonra ‘şizofreni’ teşhisiyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırıldı. 10 ay sonra taburcu edildi.

KIZIL İMAMLAR

● 1991’de 35 yaşındayken Bilim Araştırma Vakfı’nı (BAV) kurdu. Etrafındakiler ‘Adnan Hocacılar’ olarak anılmaya başlandı.

● Müritlerini genç, yakışıklı erkekler ve genç, güzel kadınlardan oluşturuyordu. Şık müritleri, zengin aile çocuklarını örgüte çekiyordu.

● 1993’te kokain kullandığı gerekçesiyle yargılandı.

● 1990’ların başında ‘Kızıl İmam’ lakaplı Serhan Çevik örgütten ayrılıp farklı bir grup kurdu.

● Adnan Hocacılar’ın polise verdiği gizli kamera kayıtları sonrasında ‘Kızıl İmamcılar’ denilen gruba 1993’te operasyon yapıldı. Kızıl İmamcılar hakkında kayıtları polise veren Serkan Ciminli, Mayıs 1998’de İstanbul Bebek’te öldürüldü.

BABUNA KAMPANYASI

● 1999’da kan kanseri olduğu söylenen beyin cerrahı Dr. Oktar Babuna’ya ilik nakli için kampanya başlatıldı. 160 bin kişiden ilik ve kan örneği alınarak yurt dışına gönderildi. Bu örneklerin 120 bini kayboldu. Kampanyayı Adnan Hocacılar’ın başlattığı daha sonra ortaya çıktı.

● Oktar Babuna’nın babası ünlü jinekolog Prof. Dr. Cevat Babuna ve eşi 5 çocuklarının beyninin yıkandığını öne sürerek mücadele verdi. Oktar Babuna, babasını organ kaçakçılığı, annesini ise taciz ile suçladı. Prof. Dr. Cevat Babuna, 2017’de öldüğünde çocukları onunla görüşmüyordu.

HAKİMLERE İFTİRA

● 1999’da Adnan Oktar ve 20 müridi örgüt kurma suçlamasıyla gözaltına alındı. Adnan Oktar 9 ay sonra tahliye edildi.

● Kendisini mehdi ilan ettiği ortaya çıkmıştı.

● Adnan Hocacılar, kendilerini yargılayan hakimler hakkında iftiralar ve suçlamalar yer alan kitaplar basıp dağıtıyordu.

● 2008’de Adnan Oktar’a 3 yıl hapis cezası veren hakimler kendilerine baskı uygulanıp, iftiralar atıldığını kayda geçirdi.

‘KEDİCİKLER' SAHNEDE


● Tüm iddialara karşın Adnan Oktar faaliyetlerini yıllarca rahatça sürdürdü.

● Evrim teorisini çürüttüğünü iddia eden ve ‘Harun Yahya’ adını kullandığı kitaplar yayınladı. Tezini kanıtladığını iddia ettiği fosillerle okullarda sergiler açtı. 2011’de ise A9 kanalını kurdu. “Kediciklerim” dediği kadınlarla dans ettiği programlar ülke gündemine gelmişti.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.