AK Parti referandum sonuçlarını inceliyor

AK Parti referandum sonuçlarını inceliyor
Hükümet sistemi değişikliğini içeren referandumla ilgili tartışmalar sürerken, AK Parti yüzde 51'lik sonuçla ilgili değerlendirme yaptı. Sonuca göre, 'Evet' oylarına MHP'nin yüzde 3, Kürt oylarının ise yüzde 1.5 katkısı oldu.
AK Parti’de referandum sonuçları ayrıntılarıyla analiz ediliyor. AK Parti’den gelen ilk değerlendirmelerde, “MHP’den 3, Kürtlerden 1.5 puan oranında destek, bizde ise pakete yönelik isteksizlikten kaynaklı bir gevşeme hali görünüyor” görüşü öne çıktı.

ELİTAŞ: BÜYÜK BAŞARI


AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, halkoylamasındaki yüzde 51’lik sonuçla ilgili tartışmalara yönelik, “Maçlarda 5-0 ile 1-0’ın arasında bir fark yok, 3 puanı biz aldık. 51.4 evet, 48.6 hayır, bunlardan hangisi büyük diye tartışmanın anlamı yok, büyük bir başarıdır” dedi.

"GENÇLER ARASINDA İSTEDİĞİMİZ DESTEĞİ YAKALAYAMADIK"


AK Parti’den önemli bir kaynak da Hürriyet’e şu değerlendirmelerde bulundu: “MHP’den 3, Kürtlerden de 1.5 puan destek görünüyor. Bizde ise pakete yönelik isteksizlikten kaynaklı bir gevşeme hali ya da karşı duruş görünüyor. Anketlerde de gördüğümüz bir durum halkoylaması sonucuna da yansımış gibi. O da, ‘hayır’ oylarının dağılımından anlaşılacağı üzere, kentlilik, yani eğitim düzeyinin yükselmesine paralel olarak ‘hayır’ oylarının artması. Yeni seçmen gençler arasında da istediğimiz desteği yakalayamadık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.