'Amerika'ya giderken Erdoğan'dan izin aldım'

'Amerika'ya giderken Erdoğan'dan izin aldım'
İBB Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de demokrasi nöbetlerine katıldı. Darbe sırasında ABD'de olmasından dolayı eleştirilen Topbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın BM'de katıldığı toplantıdan haberdar olduğunu söyledi. İB
 İBB Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de demokrasi nöbetlerine katıldı. Darbe sırasında ABD'de olmasından dolayı eleştirilen Topbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın BM'de katıldığı toplantıdan haberdar olduğunu söyledi. İBB'de 500'e yakın kişinin paralel yapı ile bağlantısını tespit ettiklerini dile getiren Topbaş, "Gereken uzaklaştırmalar yapılıyor" bilgisini verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla buluştu. Sabah saatlerine kadar meydanları Türk bayraklarıyla donatan binlerce İstanbulluya seslenen Topbaş, “Çanakkale destanını yazan ecdadımızın torunları olarak yeni bir destan yazdınız. İstanbul’un her ilçesinde, Türkiye’nin her noktasında tüm yurttaşlarımız ayakta, vatan nöbetinde. Vatan mücadelesi ve nöbeti kutsaldır. Gece nöbet gündüz iş dediniz. Ne büyüksünüz. Hepinizle gurur duyuyoruz. Meydanları gelincik tarlasına çevirdiniz” dedi.

İktidar ve muhalefet bir araya geldi

Kadir Topbaş, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla buluştu. Topbaş'a Avcılar'da Beledidye Başkanı Handan Toprak, Beylikdüzü'nde Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece'de Belediye Başkanı Hasan Akgün eşlik etti. Siyasi parti ilçe başkanlarının da katıldığı demokrasi nöbetlerinde darbe karşıtı bildiriler okundu. Meydanları dolduran vatandaşlara seslenen Topbaş, "Vatan mücadelesi ve nöbeti kutsaldır" mesajını verdi. 

Türkiye tarihi yeniden yazılıyor 

Bütün vatandaşların vatan, millet ve milli irade söz konusu olduğunda siyasi görüşleri bir tarafa bırakarak çok önemli bir duruş sergilediğini vurgulayan Topbaş, şöyle konuştu; “Ülkemizin geleceği söz konusu olduğunda zaman tüm siyasi partiler bir araya geldi. Cumhurbaşkanımızın halkımızı meydanlara davetiyle tankların, topların, namluların önüne çıktınız. Şehitler gaziler verdiniz, ölümü göze aldınız ama geleceğimizi karartmalarına fırsat vermediniz. Büyük bir millet olduğunuzu gösterdiniz. Bir tarih yazıyorsunuz. Türkiye tarihi yeniden yazılıyor adeta. Hepinize saygı duyuyorum. Bütün hile ve desiseleri çöktü. Şimdi hainlerin her biri kaçacak delik arıyor.”

Bu millete silah doğrulttular

Geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bütün meclis üyeleriyle ortak bir deklarasyona imza atarak hain darbe girişimini lanetlediğini hatırlatan Başkan Topbaş, “Milli iradeye ve demokrasiye kast eden hainler, FETÖ’nün asker kisveli teröristleri, devletin her kademesinde yapılanmışlar. Bu milletin nafakalarıyla yetiştiler ve bu millete silah doğrulttular. Bütün kötü niyetlerini sizler bozdunuz. Hepinizden Allah razı olsun. Darbeye yapmak isteyenlere tokadınız onlara feleklerini şaşırttı. Onlardan bir tanesini ailesi istememiş, bugün Vatan Hainleri Mezarlığına gömüldü. Bu millete saygı duymayanlar kabirlerinde bile rahat edemezler” diye konuştu.

Sizinle gurur duyuyoruz

“İki kahraman var. Bir tanesi cesaretiyle, dik duruşuyla Sayın Cumhurbaşkanımız, ikinci kahraman da milletimiz. Milletimizin büyüklüğünü gösterdiniz” diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sizlerin bu büyüklüğü her daim bize daime güç verecek. Hepinizi bu onurlu duruşunuzdan dolayı teşekkür ederim. Şehit ve gazi evlerini ziyaret ediyoruz. Onların kahramanlıkları cesaretleri olmasaydı belki bugün burada olmayacaktık. Türkiye’nin geleceği kararacak ve onlarca yıl geriye gidecektik. Bize düşen bu şehitlerimizin yakınları ile gazilerimize sahipleri olmak. Onlar bize emanet. Hastanelere ve evlerine ziyarete gittiğimde, 'Asla yüksünmeyin. Sizinle gurur duyuyoruz' dedim. Ekibime talimat verdim. İnşallah İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak onlara kendi normal yaşamlarından daha iyi bir hayat hazırlayacağız. İlçe belediyelerimiz de bize destek verecek. Allah milletimize, devletimize, polisimize, askerimize zeval vermesin.”

Hoşgörüyü elden bırakmayın

Vatandaşlardan darbe karşıtı birlikteliği devam ettirmelerini ve hoşgörüyü elden bırakmamalarını isteyen Topbaş, “Ortaya çıkan bu güzelliği kısır çekişmelere kurban etmeyelim. Yarınlarımızı beraberce kuralım. Bütün gücümüzle vatan ve millet için ne yapabiliriz buna bakalım. İhtilaller ancak kargaşa ve gerginlik olan ülkelerde başarılı olur. Bu nedenle lütfen artık toplumumuzda kargaşa olmasın. Su uyur düşman uyumaz. Bu nedenle nöbete devam… İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde şehit olanlardan biri Avcılarlı Tahsin kardeşim. Kendisine ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz’da sosyal medya, sivil toplum ve medya olarak gösterdiğimiz birlikteliği koruyalım” ifadelerini kullandı.

Meydanlara lojistik destek sağlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci bir talimatına kadar meydanlarda olacaklarını belirten Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin meydanları dolduran demokrasi nöbetçilerine yemek, su, telefon şarjı ve tuvalet gibi lojistik destek verdiğini ifade etti. Topbaş, İstanbul’da ulaşımın 27 Temmuz Çarşamba gecesine kadar ücretsiz olduğunu da hatırlattı. Meydanlarda oluşan bu kardeşlik atmosferinin sürmesinin önemine de işaret eden Topbaş, “Dünya cenneti bu vatan için ülkenin geleceği için doğru olan şeylerde destek vermelidir. Önemli olan devletin geleceği ve yarınlarımızdır. Şu gösterdiğimiz birlikteliği, siyasetçiler ne derse desin günlük yaşamımızda da devam ettirirsek bir daha kimse darbeye cesaret edemez. Bu tip darbeler olmaz diye geçmişte de çok söylendi. Bunun önüne geçecek tek güç milli irade. Halka rağmen hiçbir şey yapılamaz. İnşallah bu bir milat olur ve yeni ufuklar açar. Sen ben demeden hayırlı işler yapanın yanında durarak geleceğe birlikte yürüyeceğiz. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza saygılar sunuyorum. İnşallah yarınlarımız çok daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

Bundan sonra kimse darbeye cesaret edemez

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimiyle ilgili İBB'nin önünde 17 şehit ve 50’ye yakın yaralı vatandaşın olduğunu belirtti. Topbaş, "İhtilallerin amacı sindirmek ve sokağa çıkartmamak. Vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız çok iyi iletişim kurdu ve meydanlara çıktı. Burada iki tane kahraman var. Bir tanesi tarihe altın harflerle yazılacak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Havalimanı işgal altındayken İstanbul’a iniş yapıyor. Bizim milletimize layık tam bir lider. Allah kendisinden razı olsun. Diğeri de halkımızdır. Bundan sonra kimse böyle bir darbeye cesaret edemez. Ayrıca dünyaya halk duruşunun ne demek olduğunu öğrettik. Milli iradeye ve halka rağmen hiçbir şey yapılamayacağını gösterdik. Sayın Başbakanımıza ve kabinesine de dik duruşu için teşekkür etmek istiyorum" dedi. 

Gereken uzaklaştırmalar yapılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde paralel yapıyla ilişkili 500’ün üzerinde kişiyi tespit ettiklerini ifade eden Başkan Topbaş, “Şu anda 600’e doğru gidiyor. Yargısız infaz olmasın diye dikkat ediyoruz. Gereken uzaklaştırmalar yapılıyor. Bütün birimlerle daha bunun sayısı artar. Gereken uzaklaştırmalar yapılıyor” bilgisini verdi. Bu olayın unutulmasını istemediklerini dile getiren Topbaş, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün Sarıyer’deki 1 milyon 200 bin metrekarelik çok kıymetli arazisinde Türkiye’de bütün şehitlerini kapsayan 15 Temmuz Şehit ve Gazileri Parkı yapmak istiyoruz. Temalı bir park olacak. İçinde çekilmiş fotoğrafların ve videoların yer aldığı büyük galeriler olacak. Bazı tahrip olmuş araçları ve başka numuneleri oraya koymak istiyoruz. Şehitlerimizin isimleri tek tek olacak. Gelecek kuşaklar bunu görsün ve hissetsin istiyoruz. Bu hain darbe girişimine tavır koyan milletimizin hepsi gazi şu anda zaten. Meydanlara gelen çocuklar da o atmosferi ve bayrağımızı görerek millet olmanın kıymetini anlıyor. Rahmetli annemden şehit olan dedemin hatırlarını dinleyerek büyüdüm. 15 Temmuz’da da çok sayıda kahramanlık destanları var. Çok enterasan, mucizevi olaylar var. Tabi kitaplar yazılacak. Bu kahramanlıkları, destanları bu müze parkta yaşatacağız" açıklamasını yaptı. 

Hain mezarlığı Pendik'te bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, "Onlardan (Fetö’nün asker kisveli teröristlerinden) bir tanesi bugü n(pazartesi) benim bahsettiğim ‘Vatan Hainleri Mezarlığı’na gömüldü. Bir tanesi gömüldü. Ailesi istememiş ve ‘Vatan hainleri mezarlığına’ gömüldü" dedi. Topbaş'ın telaffuz ettiği 'Hainler Mezarlığı'nın Pendik’te olduğu ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolü altındaki mezarlığa dün bir kişi gömüldüğü öğrenildi.  Kurtköy Tepeören Hayvan Barınağı’nın yanında açılan mezarlığa ailesinin kabul etmediği bir kişinin cenazesinin defnedildiği öğrenildi. Üstü toprakla kapatılıp düzlenen mezarın kime ait olduğu ise belirsizliğini koruyor. 

Topbaş'a ateş püskürdü

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın Büyükçekmece'de konuşma yaptığı sırada AK Partili bir grup sözlü protestoda bulundu. Kalabalığın içerisinden, "Adam sandığımız cücükler darbe gecesi 78 milyonu ortada bırakıp kaçan Kadir Topbaş'ı kahraman gibi karşıladılar" serzenişinde bulunan Hüseyin Çınar isimli partili, "Darbe gecesi kendini tankın önüne atmış bu millete ne anlatacaksın? Nasıl kaçtığını mı anlatacaksın? FETÖ'cüleri nasıl kadrolaştırdığını mı anlatacaksın? Darbecileri nasıl palazlandırdığını mı anlatacaksın?" tepkisini gösterdi. (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.