Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Açıldı

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Açıldı
Avcılar Kaymakamımız Sayın Savaş TUNCER İlçemizde 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılan Gümüşpala Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin öğrencilerimize sunduğu olanakları açıkladı.
 Sağlık sektörünün ihtiyacına cevap verecek eğitilmiş personelin yetiştirilmesinde katkıları büyük olan Anadolu Sağlık Meslek Liselerinin bir tanesi de İlçemiz Gümüşpala Mahallesinde örencilerine kapılarını açtı.
Tüm Eğitim Kurumlarında olduğu gibi Avcılar Gümüşpala Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin de amacı öğrencilerini Türk Milli Eğitiminin genel amaçları, temel ilkeleri ve sağlık meslek lisesinin özel amaçları doğrultusunda sağlık mesleğine hazırlamaktır. Bu amaçla 9. Sınıftan başlamak üzere hem genel bilgi dersleri, hem alan/dal dersleri birlikte okutulmaktadır.
Psikoloji, Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi, Anatomi-Fizyoloji, Meslek Esasları ve Tekniği, Sağlık Hizmetlerinde İletişim, Biyokimya, Genel Beslenme, Mikrobiyoloji ve Bağışıklama, Farmakoloji, Epidemiyoloji ve Bioistatistik, Dâhiliye Hastalıkları ve Bakımı, Cerrahi Hastalıkları ve Bakımı, Kadın Sağlığı Hastalıkları ve Bakımı, Sağlık Eğitimi, Bulaşıcı Hastalıkları ve Bakımı, Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Bakımı, Sağlık Hizmetlerinde Yönetim, Toplum Sağlığı, Ruh Sağlığı ve Psikiyatri, İlk Yardım ve Acil Bakım alan/dal dersleri okutulmaktadır.
Gümüşpala Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde öğrencilere; hastanelerin acil, yoğun bakım ve koroner gibi ünitelerinde staj olanağı, 11. ve 12. sınıflarda haftada 3 iş günü beceri eğitimi, 11. Sınıftaki öğrencilere  160 saatlik yaz stajı uygulamaları yapılmaktadır.
Gümüşpala Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin Bölümleri;
- Hemşirelik
-Anestezi ve reanimasyon alanı-anastezi teknisyenliği dalı
-Acil sağlık hizmetleri alanı acil tıp teknisyenliği dalı
Hemşirelik;
Hemşirelik bölümünde, toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan sağlığının bozulması halinde, tıbbın gerektirdiği bilgi ve becerilerle hasta bakım hizmetlerinin uygulanması, takip edilmesi, değerlendirilmesi ile sağlık eğitimi konularında eğitim verilmektedir.
Mezun olanlar, “Hemşire” unvanı alarak, hastaneler, üniversite hastaneleri ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedirler. Ayrıca ek puan alarak üniversitelerin 4 yıllık Hemşirelik, Ebelik, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık Yönetimi, Acil Yardım, Afet Yönetimi ve 2 yıllık Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Fizyoterapi, Hidroterapi, Laboratuar, Patoloji Laboratuar, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Laboratuar, Yaşlı Hizmetleri Bakımı, Tıbbi Mümessillik ve Pazarlama bölümlerinde eğitime devam edebilmektedirler.
Acil Tıp Teknisyenliği;
Acil Tıp Teknisyenliği bölümü, kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlara, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birdenbire hastalanan insanlara iyileştirici yönde ilk müdahaleyi yapacak nitelikli elemanlar yetiştirmektedir.
Mezun olanlar, hastanelerin acil servisleri, 112 Hızır acil istasyonları, 112 komuta kontrol merkezleri, özel ambulans hizmetleri vb. işlerde çalışabilmektedirler. Ayrıca ek puan alarak, üniversitelerin 4 yıllık Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık yönetimi ve 2 yıllık Acil Durum ve Afet Yönetimi, Paramedik, Ameliyathane Teknikerliği, Otopsi Yardımcılığı, Elektronörofizyoloji, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümlerinde eğitimlerine devam edebilmektedirler.
Anestezi ve Reanimasyon Alanı-Anestezi Teknisyenliği Dalı;
- Ameliyatlarda anestezi işlerinde doktorlara yardımcı olur,
- Ameliyatlarda hastanın uyutulması ile ilgili tıbbi yöntemleri hekimin kontrolünde uygular,
- Cerrahi vakalarda hastaya anestezi yönünden gerekli tüm yöntemleri uygular,
- Hastanın genel sağlık durumunu inceler,
- Hastanın yaşına, cinsiyetine, kilosuna, sağlık yapısına göre anestezi (narkoz) uygulayıp hastayı uyutur,
- Hastanın ameliyata hazır olduğunu doktora bildirir,
- Ameliyat boyunca hayati bulguları takip eder. Herhangi bir komplikasyon durumunda doktorla birlikte müdahale eder,
- Hastanın uyanmasına nezaret eder. Uyandırma sırasında hastanın genel sağlık durumunu kontrol eder
Bu bölümden mezun olanlar özel ve devlet hastanelerinin yoğun bakım ünitelerinde kolaylıkla iş bulabilmektedirler.
Gümüşpala Anadolu Sağlık Meslek Lisesi; Gençlerimizin geleceğe güvenle bakması, toplumda kabul gören, itibarlı bir meslek sahibi olması ve mezuniyet sonrası iş bulmasını kolaylaştıran mesleki eğitim kurumlarımızdan biridir.
Sayın Kaymakamımız Savaş TUNCER ilçemizdeki gençlerimizin meslek edinmesi ve istihdamı konusunda okullar açarak, çıraklık merkezleri kurarak kalifiye eleman olmalarını sektörün aradığı vasıflı elemanlar olarak yetişmelerini sağlamaya devam edeceğiz. Toplumların gelişmişlikleri eğitilmiş insan sayısıyla eşdeğerdir.
Bu bağlamda aramıza yeni katılan Gümüşpala Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin yeni eğitim öğretim yıllarını tebrik ediyorum dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum