Ankara'da hayatını kaybedenler toprağa veriliyor

Ankara'da  hayatını kaybedenler toprağa veriliyor
Ankara'da terör saldırısında hayatını kaybedenlerden Metin Peşmen ve Leyla Çiçek, Mersin'in Tarsus ilçesinde, Necla Duran da Hatay'da defnedildi.
 Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden Metin Peşmen ve Leyla Çiçek, Mersin'in Tarsus ilçesinde, Necla Duran da Hatay'da toprağa verildi.       
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi üyesi 53 yaşındaki Peşmen için Tarsus Cem ve Kültür Evi bahçesinde tören düzenlendi. Evli ve 3 çocuk babası Peşmen'in cenazesi, konuşmaların ve cenaze namazının ardından Tarsus Şehir Mezarlığı'nda defnedildi.

Törene CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak, Fikri Sağlar ve Aytuğ Atıcı ile çok sayıda kişi katıldı.

HDP Tarsus İlçe Teşkilatı üyesi Çiçek'in (23) naaşı da Mithatpaşa Mahallesi'ndeki evine getirildi. Üzerine gelinlik konulan Çiçek'in tabutu, kadınlar tarafından taşınarak Tarsus Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Çiçek'in cenazesi namaz sonrasında toprağa verildi.

Duran'ın (27) cenazesi ise Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Aşağıokçular Mahallesi'ndeki evine getirildi. Anne Münire Duran, üzerine gelinlik örtülen kızının tabutunu görünce gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenaze, araca konulurken evin önünde toplanan grup, Duran'a ait fotoğrafların yer aldığı pankartlarla, slogan atarak Harbiye Caddesi'nden Aşağıokçular Mezarlığı'na kadar yürüdü.

Namazın ardından Duran'ın cenazesi, gözyaşları arasında defnedildi.

Cenaze törenine HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.