Ardahan’lılar Taksim’i Salladı

Ardahan’lılar Taksim’i Salladı
23 Şubat Ardahan’ın Kurtuluşu nedeniyle Ardahan başta olmak üzere birçok yerde çeşitli kutlamalar yapan Ardahan’lılar bu yıl bir ilk’i gerçekleştirdi.

Ardahan Dernekler Federasyonun öncülüğünde Ardahan Kültür Evi başta olmak üzere birçok derneğin katılım sağladığı ve ‘Ardahan’ı Seviyorsan Taksim’de buluşalım’ yürüyüş etkinliğinde 5000 üzerinde Ardahanlı bir araya geldi.
Kültür Evi Berfo Ana için Pankart açtı
Galatasaray Lisesinin önünde yürüyüş öncesinde adeta Taksim’de şov yapan Ardahanlıların birlik beraberliği çevreden de büyük ilgi gördü. Çeşitli pankartların açıldığı yürüyüşte en büyük ilgi ise; Ardahan Kültür Evi tarafından açılan, ‘Berfo Ana Onurumuzdur’ pankartı büyük ilgi gördü.
Doğruyol, ‘Ardahan için el elle vereceğiz’
Galatasaray Lisesi önünden başlayan yürüyüş davul zurna eşliğinde âşıkların Ardahan için söylediği türkülerle Taksim Meydanına kadar sürdü. Meydanda bulunan Atatürk büstünün önünde günün önemine değinen basın açıklaması Arda-Fed Başkanı Güven Doğruyol tarafından yapıldı. Başkan Doğruyol Kurtuluşun tarihçesinden bahsetti.  Ardahan’ın Ermeni ve Gürcü’lerin eline geçtiği süreçte yaşanılan mücadeleyi anlatan Başkan Doğruyol , ‘Ardahan için büyük önem arz eden Kura Nehri’nin üzerinde kurulacak olan barajın bölgede büyük kuraklığa sebebiyet verecektir. Kura’nın suyu boşa akmaktadır. Bölgemizde bulunan kapıların kapalı olması o bölge halkının ekonomik sorun yaşamalarına sebebiyet vermektedir. Kars- Bakü Tiflis Demiryolu’nun kapalı olması problemleri daha da artırmaktadır. Bölgenin can damarı Türkgözü sınır kapısının açılması ve ticari çalışmaların yürütülmesi bölgeye can verecektir’ diyen Güven Doğruyol yıl’ın 8 ay’ın kış olarak yaşayan Ardahan’ın ve Ardahanlıların birlikteliğine de vurgu yaptı. Doğruyol konuşmasına geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Berfo Ana’yı da unutmadı. Başkan Doğruyol Berfo Ana’nın da bir an evvel evladının kemikleri bulunarak yanına defnedilmesi temennisinde bulundu.
ARDA-FED Başkanı Güven Doğruyol’un konuşmasının ardından Taksim Meydanında halaylar çekildi. Düzenlenen programa katılan THM Sanatçısı Ardahan’lı Faruk Demir’de büyük ilgi gördü ve hemşerileriyle halay çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.