Artık hakem vatandaştır!

Artık hakem vatandaştır!
İBB Meclisi yeni yılın ilk toplantısını yaptı. 31 Mart yerel seçimlerinin değerlendirildiği toplantıda, her iki taraf da kendi adaylarının seçimi kazanacağına inandığını belirtti.

 Toplantıda konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, “Artık hakem İstanbul halkıdır” dedi

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Tüm grup başkanları Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan 12 askerimizi anarak, ölenlere rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına ve tüm ülkemize başsağlığı dilendi. Yaklaşan yerel seçimlerin de konuşulduğu toplantıda söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, geçen 5 yıllık süreç içinde Cumhur İttifakı olarak İBB Meclisi'nde neleri konuşacaklarını tartışıp görüştüklerin belirtti. Yaklaşan seçimler öncesi en büyük beklentinin AK Parti'nin adayının kimin olacağı olduğunu söyleyen Göksu, adaylığı açıklanan Murat Kurum’u tebrik ederek, “Bizim 5 yıldır bu mecliste konuştuklarımız, değerlendirdiklerimiz, kamuoyuyla paylaştıklarımız, gördüklerimiz ve mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıkları artık İstanbul halkının hakemliğindedir. Demokrasinin gereğide budur. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Perişan bir dönemdi

Toplantıda konuşan MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise öncelikle 2024 yılının ülkemize hayırlı olmasını dileyerek, yaklaşan yerel seçimleri değerlendirdi. Muhalefet partilerinin denetim ve yönetiminde perişan bir döneme mahkum edilen belediyelerin Cumhurun irade ve iradesi ile küllerinden yeniden doğması gibi milli bir sorumluluğun vatan görevi olarak karşımızda durduğunu belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve kadrosunun başka işlerle uğraştığını iddia eden Yılmaz, “Belediyecilik dışında farklı alanlarda uğraşan başkan ve kadrosunun ilimizi ne hale getirdiği ortadadır. 5 yılını kaybeden İstanbul’un ayağa kalkması ve kendine gelmesi elzemdir. İstanbul hemşirelerimiz hiç şüphe etmesin ki İstanbul yeniden ayağa kalkacaktır. İstanbul bunun içinde fazla beklemeyecek, İstanbul’da fetret dönemi sona erecektir. Cumhur İttifakı olarak el ele gönül gönüle vererek İstanbul'un kayıp yıllarını telafi ederek hizmetlerle hemşerilerimizi yeniden buluşturacağız. Sayın Murat kurum beyefendiye bu çıkmış olduğu kutlu yolda her zaman bir beraber ve birlikte olacağımız ifade ediyor kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yürekten inanıyoruz

Toplantıda konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Pendik Belediye Başkan Adayı Tarık Balyalı, 3 dönemdir Meclis üyeliği yaptığını, bu görevin ne kadar önemli olduğunu kendilerinin bildiğini ancak özellikle bu dönem başkanı farklı partiden, Meclis çoğunluğu farklı partiden olunca herkesin tecrübesinin farklı noktaya geldiğini belirtti. “Biz İstanbul başardı diyoruz” diyen Balyalı, “5 yıl içerisinde yapmış olduğumuz bütün çalışmaları, hizmetleri ve yatırımları İstanbul halkına tekrar sunarak 1 dönem sonra tekrar burada iktidarda olacağımıza yürekten inanıyoruz. Sayın Murat Kurum’un da hayırlı olmasını diliyor, kazasız, sıkıntısız, tartışmasız ve herkesin kendini en doğru biçimde ifade ettiği, demokratik koşullarda bir seçim gerçekleşmesini diliyor, buna da yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı. İyi Parti adına söz alan Grup Başkanvekili Suat Sarı ise yeni dönemin hayırlı olmasını dilemekle yetindi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.