ASLA POLEMİK YAPMAYACAĞIZ

ASLA POLEMİK YAPMAYACAĞIZ
Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Eyüpsultan Camii’ndeki sabah namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

Murat Kurum, “Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, herkes için çalışacağız. Hiç bir zaman polemiklerin içinde olmayacağız. Milletimizle el ele kol kola, gönül gönüle inşallah bu süreci yürüteceğiz"” dedi

 

 

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ni ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Murat Kurum ulaşım ve kentsel dönüşüm çalışmalarına dikkat çekerek, “39 ilçede deprem çalışması yapacağız. İstanbul'da yaşamayı eziyet olmaktan çıkaracağız” dedi. “Bu güzel şehrin, şehremini olmak için yola çıktık. Bu yolda Allah bizi İstanbullu hemşerilerimize mahcup etmesin” diyen Kurum, “İstanbul'un her sokağında kültür var. Medeniyetimizin başkenti diyoruz İstanbul’umuza. Burada uygulanan gelenekler var. Biz her seçim kampanyasında Eyüpsultan'da başlarız. Bugün hem Fatih Sultan Han'a uğradık hem de gönüller sultanı Eyüp Sultan Hz. ziyarettik. Herkesin duasını almış rahmetli Kadir abimizi de ziyaret ettik. 16 milyon İstanbullu kardeşimizle yöneteceğiz. Bu aziz şehri yeniden ihya etmek için gayret göstereceğiz. Bu bölgemizde önemli bir yenileme projemizi vatandaşlarımızla birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

Deprem vurgusu

 

39 ilçede deprem çalışmaları yapacaklarını belirten Kurum, “Daha önce 81 ilde nerede bir afet olsa ekiplerimizle birlikte oradaydık. İstanbul'un deprem riskini bertaraf edecek adımları atacağız. Yine yolları dayanıklı hale getirmeyi planlıyoruz. Geçmişi gelecekle buluşturmak istiyoruz. İnsanların güvenle gezebileceği tarihi yarımada için hızla çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bugün Sultan Mehmet Han'a kendisine layık bir başkan olacağımızın sözünü verdik. Daima Fatih'in çizgisin, kutlu yolunda olacağız. Trafik karmaşasının giderildiği bir İstanbul'u hemşerilerimize kazandıracağız. Kalan 81 günde milletimizin yanına gideceğiz, onları dinleyeceğiz” dedi.

 

Çorba dağıttı

 

Murat Kurum Eyüpsultan Camii'nde kıldığı sabah namazının ardından Eyüpsultan'ın türbesini ziyaret etti. Kurum, daha sonra ise vatandaşlara çorba dağıttı. Kurum'a, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve partililer eşlik etti. Burada konuşan Kurum, “Aynı anlayışla milletimizin yanında olacağız. Dualarla başlayacağız, dualarla bitireceğiz. Hep milletimizin zor gününde yanında olduk, yine İstanbulluların bize ihtiyaç duyduğu her anda yanlarında olacağız. Bizi hep sokakta göreceksiniz, ulaşım çilesini bitirirken göreceksiniz. Milletimizle gönül gönüle bu süreci yürüteceğiz” diye konuştu.

 

Sorunları not ettik

 

Aylardır çalıştığını ve İstanbul'un sorunlarını not ettiğini belirten Kurum, “Uzman arkadaşlarla bunları değerlendirdik. Başta ulaşım deprem riskimiz kentsel dönüşüm, İstanbul'un güvenliği huzuru. Medeniyetimizin bize bıraktığı eserler burada biz ecdadın torunu olarak o eserlere sahip çıkacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, herkes için çalışacağız. Medeniyetten aldığımız ilhamla geleceği gençlerimizle kadınlarımızla, hep birlikte inşa edeceğiz. Eminiz ki İstanbul'un bu kaybolan 5 yılını, çok çalışarak çok üreterek, bütün arkadaşlarımızla mücadele ederek, acil eylem planlarını da ortaya koymak suretiyle yürüteceğiz. Önümüzdeki süreçle proje tanıtımlarımız olacak. Detaylı şekilde çalışmalarımızı paylaşacağız” açıklamasını yaptı. Murat Kurum, daha sonra partililerle birlikte İBB eski Başkanı Kadir Topbaş'ın mezarını ziyaret ederek, dua okudu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.