Ayasofya'da tarihi gün... Vatandaşlar akın akın geliyor

Ayasofya'da tarihi gün... Vatandaşlar akın akın geliyor
Ayasofya Camii'nde bugün kılınacak namaz öncesi vatandaşlar geceyi caminin çevresinde geçirdi. Gün ağardığında bölgede yoğunluğun arttığı görüldü.

Ayasofya 86 yıl sonra bugün yeniden ibadete açılıyor. Ayasofya, tarihi gün için hazırlıklarını tamamladı. Ayasofya Camii'nde bugün kılınacak namaz öncesi gece saatlerinde güvenlik önemleri kapsamında camii önü ve çevresinden uzaklaştırılan vatandaşlar, geceyi caminin çevresinde geçirdi.

Danıştay'ın kararının ardından 86 yıl aradan sonra bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılacak olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi hazırlıklar ile güvenlik önlemleri kapsamında vatandaş girişine kapatıldı.

Ellerinde seccadelerle gelen vatandaşlar caminin bulunduğu bölgedeki güvenlik noktalarında durduruldu. Bunun üzerine bazı vatandaşlar başka camilere giderken, bazıları ise güvenlik noktalarında saf tutarak namaz kıldı.

Vatandaşlar sabah namazı için Ayasofya'ya akın ettiVatandaşlar sabah namazı için Ayasofya'ya akın etti

ALANA GİRİŞLER 10.00’DA BAŞLAYACAK

Namaz kılınacak alanlara girişler 10.00’dan itibaren başlayacak. Giriş noktalarında, ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılacak. Bu kapsamda alanda kurulacak 17 sağlık noktasında 736 sağlık personeli, 1’i helikopter ambulans olmak üzere 101 ambulans görev yapacak.

METRO, MARMARAY SEFERLERİ DEVAM EDİYOR

Ayasofya Camisi’nin açılışı dolayısıyla Tarihi Yarımada’da Atatürk Bulvarı, Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi’nden Tarihi Yarımada istikametine giden tüm yollar ve Galata Köprüsü dün akşam 20.00’den itibaren trafiğe kapatıldı.

Avrasya Tüneli açık olacak, deniz, metro ve Marmaray seferleri devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.