Aydın Ovası’nı kuşlar istila etti, çiftçiler şaşkına döndü

Aydın Ovası’nı kuşlar istila etti, çiftçiler şaşkına döndü
Aydın’da buğday ve arpa ekili binlerce dönüm arazi dün sabah saatlerinden itibaren kuş istilasına maruz kaldı. Nereden geldiği bilinmeyen sürüler halindeki serçeler, Büyük Menderes Ovası’ndaki binlerce dönüm ekili alana zarar verdi
Aydın’ın Koçarlı, Yenipazar, Köşk ve Efeler ilçesi sınırları içerisinde yer alan Büyük Menderes Ovası’nda dün öğlen saatlerinden itibaren sürüler halinde her yerde serçeler dolaşmaya başladı. Bazı bölgelerde ekinlerin henüz yeni olgunlaşmakta olan başakları kuşlar tarafından boşaltılırken ilk defa bu şekilde kalabalık serçe sürüleriyle karşılaşan vatandaşlar gözlerine inanamadı.

Yaklaşık 60 yıl önce zeytin sezonlarında güvercin istilasıyla, bahar aylarında da çekirge istilasıyla karşılaşan Aydın'da bu tür serçe istilasıyla ilk defa karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, çaresiz olduklarını belirtti.

VATANDAŞLAR TARLALARINA GİTMEYE BAŞLADI


İlk defa böyle bir durumla karşılaştığını belirten çiftçi Gökhan Gökçan, "Bir anda kuş sürüsüyle karşılaşınca önce seyrettim, keyifle izledim. Ekinleri istila ettiğini görünce de kendi tarlama geldim" dedi.



'BÖYLE DEVAM EDERSE BAŞAK DİYE BİR ŞEY KALMAZ'


Çiftçilik yapan Nihat Ceylan ve Adem Kaplan da bir anda bu kadar kuşun Aydın’a nereden geldiğini bilemediklerini ifade ederek, "Bugüne kadar böyles bir duruma şahit olmadık. Kuşlar şu anda peynirlenme aşamasında olan ekin başaklarını yemek için buğday tarlalarına akın ediyor. Kuş istilası böyle devam ederse ekinlerde başak diye bir şey kalmaz. Bu olay tabiat olayı olduğu için yapılabilecek bir şey de yok. Yapabileceğimiz tek şey, tarlalara korkuluk türü şeyler dikip önlem almak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.