Aylan Kurdi'nin Amcası: Türkiye'de Kürtlere İyi Davranmıyorlar

Aylan Kurdi'nin Amcası: Türkiye'de Kürtlere İyi Davranmıyorlar
Ölümüyle dünyada Suriyeli göçmenlerin sembolü haline gelen Aylan Kurdi'nin amcası, İtalyan gazetesine verdiği röportajda "Türkiye'de kalamazdık, çünkü Kürtlere iyi davranmıyorlar" dedi.
İtalya'da yayımlanan La Repubblica gazetesi, Türkiye üzerinden Yunanistan'a gitmek isterken botlarının batması sonucu hayatlarını kaybeden Aylan ve Galip Kurdi kardeşlerin amcasıyla konuştu.

Almanya'da bir mülteci kampında kalan amca Muhammed Kurdi, 3 yaşındaki Aylan'ın sahile vurmuş cesedinin fotoğraflarının yayımlanmasıyla ilgili olarak "Tüm dünya o fotoğrafa bakmalı ve utanmalı" dedi.

"HER ŞEY MÜMKÜN OLDUĞUNCA GÖSTERİLMELİ"

La Repubblica muhabiri Fabio Tonacci'nin İngilizce olarak internet üzerinden yazıştığı Muhammed Kurdi, "Medyada 3 yaşındaki bir çocuğun cesedinin fotoğrafının yayınlanmasıyla ilgili büyük bir tartışma var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi: "Savaştan ve baskıdan kaçanlarla ilgili her şey, mültecilerin son yıllarda maruz kaldıklarını göstermeye yarayan her şey insanlara mümkün olduğunca gösterilmeli. Kardeşimin ailesinin trajik hikayesinde olduğu gibi bu acı verse bile. Herkes Aylan'ın fotoğrafını görmeli, tüm dünya o fotoğrafa bakmalı ve utanmalı. Biliyorum, şok edici. Ama yeğenlerimin ölümü boşa gitmesin diye o fotoğrafa tekrar tekrar bakmanız önemli. Öfkelenin ve onu her zaman hatırlayın."

"TÜRKİYE'DE KÜRTLERE İYİ DAVRANMIYORLAR"

Kobani'ye IŞİD'in girmesiyle ise Türkiye'ye kaçtıklarını anlatan Muhammed Kurdi, "Ama orada (Türkiye'de) kalamazdık, çünkü Türk kurumları Kürtlere iyi davranmıyor" dedi.

Türkiye'yi, Kurdi ailesinin de içinde yer aldığı batan botun içindekileri zamanında kurtarmadığı için eleştiren Muhammed Kurdi, "Ayrıca Türk makamları Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya gidişini zorlaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Muhammed Kurdi, Avrupa'nın da göçmenler konusunda daha fazla şey yapması gerektiğini belirterek, "Hükümetleriniz neden Türk sahillerini dolduran ve insan kaçakçılarının eline düşen binlerce göçmeni almak için güvenli tekneler göndermiyor?" diye sordu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.