Bakan Koca corona virüste alarm veren 5 ilimizi saydı

Bakan Koca corona virüste alarm veren 5 ilimizi saydı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca corona virüs vaka sayısında alarm veren 5 ilimizin ismini sıraladı. Koca ayrıca vaka sayısında en düşük 5 ilimizi de açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'nin günlük corona virüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 931 kişiye Covid-19 tanısı konuldu, 17 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 220 bin 572, 5 bin 508 can kaybı oldu. Öte yandan Bakan Koca alarm veren 5 ili de açıkladı.

Türkiye'de son 24 saatte 931 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 17 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 220 bin 572, can kaybı 5 bin 508 oldu.

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Bakan Fahrettin Koca'nın da Twitter'dan paylaştığı "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün 43 bin 404 test yapıldı, 931 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 17 hasta vefat etti, 992 kişi ise iyileşti.


 Toplam test sayısı 4 milyon 316 bin 781, vaka sayısı 220 bin 572, vefat sayısı 5 bin 508 olarak kayıtlara geçti.

Yoğun bakımdaki hasta sayısı 1243, solunum cihazına bağlı hasta sayısı 385, iyileşen hasta sayısı ise 203 bin 2 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından son 3 gündür ortalama günlük vaka sayısı en yüksek 5 ili tek tek açıkladı.

 İstanbul
İl Jandarma Komutanlığınca, Sarıyer’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşların yoğun olarak kullandığı işletmelerde kontrol yapıldı.

Jandarma asayiş timlerince Rumeli Feneri’nde lokanta, kahvehane, çay bahçesi gibi işletmelerde denetim gerçekleştirildi.

Hem müşterilerin hem de işletme çalışanlarının sosyal mesafe ve maske kullanma kurallarına karşı duyarlı oldukları gözlemlendi.

Jandarmanın söz konusu denetimleri sürdüreceği belirtildi.

Ankara
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın uyardığı illerin başında Ankara geliyor.

Gaziantep
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı corona virüs vakası sayısında artış yaşanan iller arasında bulunan Gaziantep'te, artan vakalara rağmen, bazı kişilerin sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadığı gözlendi. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Suat Zengin, kentte artan vaka sayısını, insanların birbirine yaptığı ev ziyaretlerine bağladıklarını söyledi.

Cezaya rağmen kurallara uyulmuyor

Kentin birçok noktasında polisler, sosyal mesafe kuralına uyulması yönünde anonslar yapıyor. Güvenlik güçlerinin, sosyal mesafeye uymayan ya da maske kullanmayan kişilere para cezası uygulamasına rağmen, caddelerde sosyal mesafeye uymadan dolaşanlar olduğu görülüyor.

Şanlıurfa
Şanlıurfa’da corona virüs nedeniyle 102 ev karantinaya alınırken, 78 evdeki karantina uygulaması sona erdi.

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu, korona virüs nedeniyle yeni karantina kararları aldı. Kurulun aldığı karara göre, Birecik ilçesinde 9, Bozova ilçesinde 3, Ceylanpınar ilçesinde 2, Eyyübiye ilçesinde 19, Haliliye ilçesinde 11, Hilvan ilçesinde 1, Karaköprü ilçesinde 46, Siverek ilçesinde 1, Suruç ilçesinde 5 ve Viranşehir ilçesinde 5 farklı adres karantinaya alındı.

Akçakale ilçesinde 1, Birecik ilçesinde 2, Bozova ilçesinde 1, Ceylanpınar ilçesinde 7, Eyyübiye ilçesinde 3, Haliliye ilçesinde 22, Harran ilçesinde 1, Hilvan ilçesinde 3, Karaköprü ilçesinde 21, Suruç ilçesinde 1 ve Viranşehir ilçesinde 16 farklı adreste karantina uygulaması ise sona erdirildi.

Bursa
TFF 1. Lig Play-Off maçında Adana Demirspor ile karşılaşacak olan Bursaspor'da, yapılan korona virüs testleri negatif çıktı.

TFF 1. Lig'de Play-Off karşılaşmasında çarşamba günü Adana Demirspor'u ağırlayacak olan Bursaspor'un korona virüs test sonuçları belli oldu. Yeşil-beyazlı kulübün sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede, "Teknik heyetimiz, futbolcularımız ve A takım personelimize bu sabah yapılan Covid-19 PCR testleri sonuçlanmış ve tüm testler negatif çıkmıştır" ifadelerine yer verildi.

En düşük 5 il
Bakan Koca, "En düşük 5 ilimiz, Artvin, Bilecik, Tunceli, Edirne, Bayburt. Tunceli, Nevşehir, Kastamonu, Artvin ve Aksaray'daysa şu an pnömonili hastamız yok." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.