Başbakan Davutoğlu: Manisa Valisi maksadını aşmış

Başbakan Davutoğlu: Manisa Valisi maksadını aşmış
Gözaltına alınan başörtülü kadınlara kelepçe takılmasıyla ilgili yaptığı açıklama nedeniyle Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu "Buradan özellikle zikrediyorum; bu maksadını aşan bir ifadedir" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’na yaptığı ziyaretin ardından gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Davutoğlu gazetecilerin Manisa
Valiliği'nin  yaptı ve ayrımcılık tartışması başlatan "Hukuki süreçte suçluluğu sabit olmayan hiç kimsenin hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların, şartları oluşmadan böyle bir işleme tabi tutulmaları her kademede üzüntüyle karşılanmıştır" açıklamasıyla ilgili sorusunu şu yanıtı verdi: 

'BAŞI AÇIK VEYA KAPALI OLSUN İHTİYAÇ OLMADIKÇA KELEPÇELİ BİR GÖRÜNTÜYÜ TASVİP ETMEYİZ
Türkiye bir hukuk devleti. Herhangi bir konuda soruşturma yürütülürken bayan olsun erkek olsun başı açık veya kapalı olsun ihtiyaç hasıl olmadıkça kelepçeli bir görüntünün ortaya çıkmasını tasvip etmeyiz. Vatandaşlık hukuku herkes için geçerlidir. Kimse için farklı değil kıyafetler veya ideolojiler üzerinden. Hepimiz hukuku kurallarına riayet edeceğiz. Kaçma tehlikesi ihtimali varsa tedbir alınır. Ama zaten uygun bir şekilde götürülüyorsa hanımların erkeklerden ayırdığım için söylemiyorum herkes için geçerli. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. O Manzarayı gördüğüm zaman da derhal arkadaşlara talimat verdim. Bu soruşturulsun çünkü burada aynı zamanda yürütülen soruşturmaya gölge düşürmek istercesine ortaya çıkarılmak istenen bir tablo var. Bir mağdur psikoloji oluşturma psikolojisi oluşturulması da söz konusu. Bu doğru değil. Hukuk devletinde, gözaltı işlemi yapılacaksa bunun esasları bellidir.


MANİSA VALİLİĞİ’NİN TARTIŞILAN AÇIKLAMASI
“Buradan özellikle zikrediyorum; bu maksadını aşan bir ifadedir. Maksadın ne olduğunu tartışmak da istemem. Kesinlikle 78 milyonun her biri bizim için 'olumlu imaja' sahiptir ve her hukuki soruşturmada hakları, hukukları, en önemlisi de izzetleri ve onurları da devletimizin teminatı altındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.