Başkan, avukatını yüksek maaşla site avukatı yaptı !

Başkan, avukatını yüksek maaşla site avukatı yaptı !
Sitelerde Skandallar bitmiyor. Ev kirası gibi aidatlar adeta rant kapısı yaptı siteleri !

İstanbul Alkent 2000 sözde Çamlıca sitesinde yeni bir avukat skandalı ortaya çıktı.

Kendi adına asalaten Dalgıçlar Petrol Tic. San. Lmt. Şrk. ni temsilen Abdullahhalim Dalgıç, ve Burak Dalgıç, kendi adına asaleten Dalgıçlar Petrol Ticaret ve Sanayi Lmt. Şrk ni temsilen, ayrı ayrı 24.12.2003 de 29232 yevmiye nolu Büyükçekmece 1. Noterinden 13 sene önce Av. Ali Polat’a vekalet vermiş.

Yani Av. Ali Polat. 13 senedir Burak Dalgıç ve şirketinin özel avukatı.

Burak Dalgıç 2014 de sözde Çamlıca sitesini başkanı olunca. Hemen, şirketinin ve şahsi davalarına senelerdir bakan, Ali Polat ile Çamlıca Sitesi arasında hukuk müşavirliği anlaşması yaptı. Ayda 7-8 bin TL maaş. Senede 80 bin TL civarında vekalet parasına sözde sitenin hukuki meselelerini takip için anlaşma imzalandı.

( Önceki Av. Poyraz Yağan’a, eski başkan M.Mustafa Koldamca ayda 8 bin TL maaş veriyordu. Yağan bu işi 6 senedir 2.ciavukat olarak devam ettiriyor. Ayrıca avukat parası için icraya verilenlerlerin kazanılan davalarındanda yüzde 10 alıyor. Oda eski başkan Koldamca’nın şahsi davalarına bakmaya devam ediyor. Poyraz’a son 6 senede verilen avukatlık parası 500 bin TL civarında)

Ve Dursun Boran’ın yazılı, sözlü taleplerine rağmen, avukatla yapılan sözleşme fotokopisi verilmedi. Çünkü zorla senede aidat diye toplanan 6 milyon TL. 295 kişiden alınıyor. Ama harcamanın hesabı verilmiyor ! Şeffaf olamayorlar, çünkü kanunsuz, ahlaksız onlarca harcama var.  Kamu yollarının temizlenmesi, kamu yollarına bariyer, kamera konması, kaldırımlara kaçak bekci kulubesi yapılması, polisin güvenliği sağladığı halde senede 3 milyon TL Çetin Güvenliğe ödenmesi vs..

FAHRİ HİZMET VERİYORUZ DEMİŞLERDİ .

Yani Burak Dalgıç, senelerdir çalıştığı avukatına, ballı bir iş buldu. Şimdi hangi avukat senelerdir, ayda 7-8 bin TL maaş aldığı, bir arkadaşının, yakın ilişki içinde olduğu kişinin şahsi, başka davalarından vekalet parası alır ?

Haklarında çok sayıda suç duyurusu yapılan sözde çamlıca sitesi başkan ve üyeleri, savcılara ve karakolda polislere her ifadelerinde, fahri olarak yöneticilik yaptıklarını, söylüyorlar.

DURSUN BORAN’IN AÇTIĞI TAZMİNAT DAVASINA 2003 DE VERİLEN VEKALET KONDU.


Bu skandal B.Çekmece Asliye Hukuk Mahkemesinde Gazeteci Dursun Boran’ın, Burak Dalgıç hakkında açtığı tazminat davasında ortaya çıktı.

TÜRK MEDENİ KANUNU NE DİYOR ?  

Dürüst davranma

MADDE 2.- Herkes, haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır. Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz.

AVUKATLIK KANUNU MD 11. MESLEK ONURU İLE BAĞDAŞMAYAN HER TÜRLÜ İŞ AVUKALIK İLE BİRLEŞMEZ.

Avukatlıkla birleşemiyen işler: Madde 11 – Aylık, ücret, gündelik veya kesenek gibi ödemeler karşılığında görülen hiçbir hizmet ve görev, meslekin onuru ile bağdaşması mümkün olmıyan her türlü iş avukatlıkla birleşemez.


AVUKATLIK KANUNU MD 34 : Avukatlar, yüklendikleri görevleri bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmek ve avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun biçimde davranmak ve Türkiye Barolar Birliğince belirlenen meslek kurallarına uymakla yükümlüdürler.

AVUKATLIK KANUNU MD 37 : İşin reddedildiğinin bildirilmesi: Avukat, kendisine teklif olunan işi sebep göstermeden reddedebilir. Reddin, iş sahibine gecikmeden bildirilmesi zorunludur.

AVUKATLIK KANUNU MD 38 – İşin reddi zorunluluğu  Avukat Kendisine yapılan teklifi yolsuz veya haksız görür yahut sonradan yolsuz veya haksız olduğu kanısına varırsa, TEKLİFİ reddetmek zorundadır.

AVUKATLIK ANDI NE DİYOR ?

“Hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağıma namusum ve vicdanım üzerine andiçerim.”

Bu anlaşma, bunlardan hangisine, hangi ahlaka sığıyor? Karar verin.


Ali Polat ve Poyraz Yağan’a ayda 7-8 bin TL ye yaptırılan işi 3 bin TL maaşla yapacak onlarca avukat var. Sakinler böyle zarara uğratılıyor. Bu mala zarar verme suçudur.

Avukatlık Kanunu 38. Maddeye göre, Ali Polat bakalım istifa edecek mi?


DURSUN BORAN, AV.POLAT’I BAROYA ŞİKAYET ETTİ.


Gazeteci Dursun Boran, Av. Ali Polat’ı sahte adresle icra takibi yaptığı, görevi kötüye kullandığı için, 28 Ocak 2016 da 6516 sayılı dilekçe ve ekleri ile meslekten ihracı için İstanbul Barosuna şikayet etti. Soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum