Başkan Göksu, Kılıçdaroğlu'na suç duyurusunda bulundu

Başkan Göksu, Kılıçdaroğlu'na suç duyurusunda bulundu
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve beraberindeki bir grup AK Partili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli sözler sarf ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan şikayetçi oldu. Esenler AK Parti Kadın Kolları üyeleri ile birlikte Bakırköy Adliyesine gelen Göksu, Cumhuriyet savcısına dilekçesini vererek suç duyurusunda bulundu.

"CUMHURBAŞKANIMIZA GÖNÜL VERMİŞ İNSANLAR OLARAK ŞİKAYETTE BULUNDUK"
Suç duyurusunda bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz yaklaşık bir aydan beri Türkiye'de muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sayın cumhurbaşkanımızla ilgili sarf ettiği sözler var. Tabi bu bir defa iki defa söylenmiş sözlerin ötesinde artık kasten suç işlemek maksadıyla söylenmiş söze benzer bir açıklama serisi olarak devam ediyor. Bu çerçevede biz, sayın cumhurbaşkanımıza gönül vermiş ve onunla birlikte yol yürümeyi kendisine bir şeref olarak kabul etmiş insanlar olarak, oyumuzu verdiğimiz insanımıza ve gönlümüzü verdiğimiz insanımıza böylesine hakaretlerin bizatihi kendi manevi şahsiyetimize hakaret olduğunu düşünerek bugün 3 bağlamda bir dava açtık. Birincisi; Biliyorsunuz Türkiye Cumhuriyetinin temsil yetkisi sayın cumhurbaşkanımızdır. Birincisi devletimizin küçük düşürüldüğü için. 2'ncisi ise; bizim tercih hakkımıza hakaret ettiği için. 3'ncüsü ise ve her şeyden önemlisi gerçekten bizim irademizi temsil eden ve Türkiye'de sokakta görmüş olduğunuz iki kişiden bir tanesinin oy vermiş olduğu kişiye hakaret etmiş olduğu için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk."

Başkan Göksu, yüzlerce arkadaşının suç duyurusunda bulunduğunu belirterek "Kendisinin gerekli tahkikatının yapılması ve bizim manevi kişiliğimize verdiği zararın ve devletimize vermiş olduğu zararın tespitini istedik. Umuyor ve inanıyoruz ki yargı bunun kararını verecektir ve gerçekten bu bizim manevi şahsiyetimize yapılan bu saldırıyı artık kendisi bir saldırı niteliğinde olan bu sözlerini umarız ki geri çekecektir" diye konuştu.

"10 KİŞİDEN 7 TANESİNİN OY VERDİĞİ İLÇE SAKİNLERİ OLARAK ŞİKAYETTE BULUNDUK"
Yaklaşık 100 kişi ile birlikte şikayette bulunduklarını belirten Göksu, sözlerin şöyle tamamladı:

"Zannediyorum Türkiye'nin değişik yerlerinde de arkadaşlarımız bu anlamda çalışma yapıyor. Ama biz tamamen kendi organizasyonumuz kendi tercihimizle buradayız. Biz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul'da en yüksek desteği vermiş ilçenin insanlarıyız. Şöyle baktığınızda Esenler'de yaklaşık 10 kişiden 7 tanesini tahrik eden sözler. Yani 500 bin nüfuslu ilçeyiz, 10 kişide 7 tanesi sayın Cumhurbaşkanımıza oy vermiş ve 10 kişiden 7 kişinin oy verdiği bir ilçenin sakinleri olarak hem kendi hukukumuzu korumak hem irademizin hukukunu korumak hem devletimizin hukukunu korumak her şeyden önemlisi birlikte mücadele ettiğimiz ve gönül verdiğimiz insana yapılan bu haksız saldırıya karşı onun yanında olduğumuzu göstermek üzere burada birlikteyiz."/Haberler.com








HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.