Baykal'la 50, İsmet Yılmaz'la 7 dakika

Baykal'la 50, İsmet Yılmaz'la 7 dakika
Ankara siyaseti, Salı günü yapılacak TBMM Başkanlığı seçimleri öncesinde adayların siyasi parti liderlerine yaptıkları ziyaretlerle hareketlendi. Ziyaretlerde en çok dikkat çeken nokta Bahçeli'nin başkan adaylarına görüşme için ayırdığı süre oldu. CH


Adaylığı CHP tarafından resmen açıklandıktan sonra siyasi parti liderleri turuna çıkan ilk isim, Deniz Baykal oldu. TBMM Başkan adayını CHP'den bir gün sonra açıklayan Ak Parti'nin adayı İsmet Yılmaz da turlara başladı.

Salı günü yapılacak ilk tur seçimler öncesinde Genel Başkanlar'ın kendilerini ziyarete gelen adaylarla yaptıkları görüşmelerin detayları da siyaset kulislerinin en çok konuşulan konusu haline geldi.

Bu çerçevede dün Deniz Baykal'ın, bugün de İsmet Yılmaz'ın ziyaret ettiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, her iki başkan adayıyla yaptığı görüşme, gerek süresi, gerekse Bahçeli'nin tavırları nedeniyle dikkat çekti.

En çok dikkat çeken, Bahçeli'nin her iki Başkan adayına görüşme için ayırdığı süre oldu; MHP Genel Başkanı, CHP'nin TBMM Başkan adayı Deniz Baykal'la 50 dakika süren bir görüşme yaparken, Anadolu Ajansı'nın haberine göre bugün AK Parti'nin Başkan adayı İsmet Yılmaz'la yalnızca 7 dakika görüştü.

Bahçeli'nin her iki başkan adayına yönelik karşılama ve uğurlamadaki tavırları da farklılıklar içeriyordu.

Deniz Baykal'la TBMM'de görüşen Bahçeli, kendisini kapıda karşılayıp kapıya kadar uğurladı. Ayrıca Baykal soruları yanıtlarken, odasına dönmek yerine Baykal'la birlikte durmayı tercih etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.