Bedelli askerlik kalıcı hale geliyor....

Bedelli askerlik kalıcı hale geliyor....
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir’de yeni askerlik sisteminin ayrıntılarını açıkladı. 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması devam edecek. 2 yıllık meslek yüksekokul mezunları için 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması gelecek. Bedelli askerlik belirli bir
Erdoğan konuşmasında yeni askerlik sisteminin ayrıntılarını açıkladı.
12 AYLIK YEDEK SUBAYLIK DEVAM
Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “Yeni askerlik sisteminde lisan ve lisans üstü için belirlenecek sayıda 12 aylık yedek subaylık devam ediyor.
İKİ YILLIK YÜKSEKOKUL MEZUNLARI İÇİN YENİLİK
İki yıllık meslek yüksekokulu mezunları için yeni bir adım atıyoruz. İhtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık getiriyoruz. İki aylık eğitimleri döneminde harçlık verilecek. 10 aylık kıta döneminde maaş ödenecek.
LİSE MEZUNLARINA 6 AY+6 AY ASKERLİK
Lise ve altı mezunlar için 6 ay+6 ay askerlik uygulaması getiriyoruz. Bir aylık eğitimini tamamlayıp 5 aylık kıta hizmetini bitirerek ilk 6 ayı tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecekler. Şayet askerliğe devam etmeyi tercih ederlerse 6 ay süreyle maaşlı olarak görev yapacaklar.
BEDELLİ KALICI HALE GELİYOR
Dövizle askerlik uygulaması sürecek. Bedelli askerlik uygulamasını belirli bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getiriyoruz. Eğitim durumuna bakılmaksızın herkes bedelli askerlik yapabilecek.
Kurumlarımızın yaptıkları hesaplamalar, bedelli askerlikten gelen kaynağın eğitim dönemleri dışında tamamı maaşlı hale gelen diğer görevlilerin maliyetlerini ziyadesiyle karşılayacağını gösteriyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.