BELEDİYECİLER ADLİYEDE

BELEDİYECİLER ADLİYEDE
İlk defa HABERDAR’ın gündeme getirdiği ‘OH NEALA REZİDANS’ haberinden sonra Büyükçekmece Savcılığı'nın yürüttüğü kaçak rezidans soruşturması genişliyor.


Eresin Life Center'ın kaçak rezidanslarıyla ilgili olarak önceki gün gözaltına alınan Büyükçekmece Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü  Yaşar Necmettin Kıroğlu, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Koordinatörü Nuraydın Sak ve Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanı Reşat Akçay dün adliyeye çıkarılarak sorgu altına alındılar. Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayramali Uner, Özel Kalem Müdürü Hasan Akkuş, belediye meclis üyeleri Ahmet Şahin ve Ahmet Bayraktar, göz altına alınarak dün adliyeye çıkartılan çalışma arkadaşlarına  destek olmak için gün boyunca adliyeden ayrılmadılar.

İSPAT EDİLİRSE İSTİFA EDERİM!

Bu arada Eresin Rezidans Skandalı ortaya çıktığında daha önceki meclis oturumlarında ‘Eğer benim çalışma arkadaşlarımın rüşvet aldığı ispat edilirse belediye başkanlığı görevimden istifa ederim’ diyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün bu gelişmelerden sonra nasıl bir tavır alacağı kamuoyunca merak ediliyor.

Ahmet Bircan Eresin'e yönelik düzenlenen operasyonda polisin incelemek için aldığı hard diskten 500 bin liralık rüşvet çıktı. Paraların rüşvet olarak verildiği, tamamı için de 'Belediyede işleri kolaylaştırmak için verilen para' notu düşülmüş. Bu paraların büyük bir kısmı imar sorunlarının çözümü için belediye yöneticilerine dağıtıldığı tespit edildi.

REZİDANSLARI KURTARMA TOPLANTILARI

Önceki sabah Büyükçekmece Belediyesi'nde gözaltına alıtnan belediye yöneticileri defalarca Ahmet Bircan Eresin'le birlikte inşaatlarda toplantı düzenlemişler. Koordinatör Nuraydın Sak ile İmar ve Şehircilikten Sorumlu Müdür Yaşar Kıroğlu, Beykent'teki rezidanslarda Ahmet Bircan Eresin bir araya gelmişler. Eresin'in genel seçimlerde bazı partilere de açıktan destek verdiği, seçim otobüsleri giydirdiği öğrenildi. Ayrıca belediyenin bazı organizasyonları için de otobüs kiraladığı iddia edildi.

AZİZ YILDIRIM'A KOMŞU OLDU

Eresin Grup’un Büyükçekmece’de yaptırdığı rezidanslarla ilgili tutuklanarak cezaevine gönderilen Ahmet Bircan Eresin, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a komşu oldu. Eresin’in sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Metris T1 Revir Koğuşu’nda Aziz Yıldırım’la birlikte kaldığı öğrenildi.

AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ

Eresin'in avukatları iki defa tutukluluğun kaladırılması için itirazda bulundular. Avukatların itirazlarını değerlendiren bir üst mahkeme Eresin'in tutukluluğunun devamı yönünde karar verdiler.

300 BİN DOLAR DAĞITTIK AMA AZ BULU NDU

Ahmet Bircan Eresin’in, Büyükçekmece Belediyesi ve Şehircilikten Sorumlu Müdür Yaşar Kıroğlu bir telefon konuşmasında, ‘Hırsızlık mı yaptık ki üzerimize geliyorsunuz?’ dediği, Kıroğlu’nun da ,’Biz yasaları uyguluyoruz’ dediği, Eresin rezidanslarının Yapı Denetim Müdürü L.Ö.’nün Ahmet Bircan Eresin’le bir konuşmasında bir ‘300 bin dolar dağıttık ama az geldi. Her halde daha çok almak için inşaatı mühürlediler’dediği iddia edildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Öte yandan zanlılardan Nuraydın Sak ile Yaşar Kıroğlu suçlamaları kabul etmezken Başkan Danışmanı Reşat Akçay aldığı para için,' O para rüşvet değil. Biz işadamları arasında öyle borç alışverişi olur" dediği öğrenildi.
Daha sonra Büyükçekmece Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü  Yaşar Necmettin Kıroğlu serbest bırakılırken; Büyükçekmece Belediyesi Başkan Koordinatörü Nuraydın Sak ve Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanı Reşat Akçay tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.


HABERDAR ÖZEL HABER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum