BU HASTANE BURAYA NASIL YAPILDI?

BU HASTANE BURAYA  NASIL YAPILDI?
Dere yataklarına inşa edilen hastanelerin sel felaketinde zarar görmesinin ardından hastaneleri mercek altına alan İçişleri Bakanlığı, şikayet üzerine soruşturma başlatarak; Kadir Topbaş, Hüseyin Turan, İsmail İp’in de aralarında bulunduğu çok sayıda

 
Silivri, AK Partilileri de yaktı

 

Silivri ve Çatalca'da inşa edilen iki devlet hastanesi, AK Partililerin başını yaktı. Temel atma töreninin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katılımıyla gerçekleştirildiği iki hastane için İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. Tabipler Odası Başkanlığının şikâyeti üzerine başlatılan Soruşturma kapsamında İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Silivri Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Turan, Çatalca Belediyesi Eski Başkanı İsmail İp, dönemin İl Genel Meclis Üyeleri, dönemin Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve Devlet Hastanesi projelerinde imzası bulunan bir çok görevli mülkiye müfettişlerine ifade vermek üzere davet edildi.

 

Dere yataklarına inşa edilen hastanelerin sel felaketinde zarar görmesinin ardından hastaneleri mercek altına alan İçişleri Bakanlığı, hastanelerin yapıldığı alanların uygun olmadığı gerekçesi ile soruşturma açtı. 2009 yılında yaşanan sel felaketinde hasar gören Çatalca ve Silivri Devlet Hastanelerinin zemini uygun olmayan bir alana inşa edilmiş olmasından dolayı başlatılan soruşturma kapsamında yapılacak incelemelerin ardından Bakanlık müfettişleri raporunu İçişleri Bakanına sunacak.

 

Aynı bölgede inşaatlar devam ediyor

 

Öte yandan yaşanan sel felaketinin ardından zemini uygun olmayan ve sel bölgesinde kalan alanda inşaatların yapımına devam ediliyor. İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİPTAŞ) tarafından da 1. ve 2. etap konutları Silivri'de bu alan çevresinde yer alıyor. Abelia adlı konut tesisleri de aynı bölgede inşaat çalışmalarına devam ediyor. Silivri Belediyesi ise sel bölgesinde kalan alana halen ruhsat vermeye devam ediyor.

 

ÖZEL HABER/ FATMA SARIBIYIK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.