Büyük bomba Salı günü patlayacak

Büyük bomba Salı günü patlayacak
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, yabancı devlet lehine askeri ve siyasi casusluk yapmakla suçlanan Reza Zarrab’a belgelerin kim tarafından, ne karşılığında verildiğini 5 Aralık Salı günü yapılacak CHP Grup Toplantısı’na kadar açıklanmasını istediklerini
Özgür Özel, Salı günü partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önemli açıklamalarda bulunacağını söyledi. Özel yaptığı açıklamada, "Pazartesi günü belgelerin asılları savcılığa gidecek. Salı gününe kadar genel başkanımızın AK Parti Genel Başkanı’na verdiği süre dolacak. Eğer Reza Zarrab’ı ajanlık yapmakla suçluyorlar ya, belgeleri kimden ve ne karşılığı elde ettiği, Cumhurbaşkanı ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanmazsa, Salı günü yeni bir bomba patlıyor. Salı günü büyük bomba patlayacak. Bu sefer genel başkanınız, Arena’da 25 bin kişinin önünde Zarrab’ın bu belgeleri kimden ve ne karşılığından temin ettiğini açıklayacak" diye konuştu.


"EN İTİBARLI KİŞİLERDEN BİRİYDİ"


Zarrab'ın malvarlığına el konulmasına değinen Özel,

"Reza Zarrab, bundan 15 gün öncesine kadar Türkiye’nin en itibarlı kişilerinden biriydi. Yurt dışında 5 bin 700 vatandaşımız tutuklu olmasına rağmen sadece biri için hem de birkaç gün arayla iki tane nota verildi; ’Nerededir? Sağlığından endişe ediyoruz?’ diye. 15 gün içinde verdikleri nota son derece anlamlıydı. Çünkü daha önce Türk askerlerinin başına torba geçirildiğinde nota vermeyen AK Parti Hükümeti, ’Ne notası? Müzik notası mı bu? O kadar kolay mı nota vermek?’ diyordu. Şimdi bugün o Reza Zarrab’ın hain olduğunu, ajan ve iftiracı olduğunu söylüyorlar. Eğer Reza Zarrab iftira atıyorsa, yalancıysa dün mal varlığına neden el koydunuz? Söyledikleri gerçek değilse neden mal varlığına el koyuyorsunuz? Ama mal varlığına el koyma gerekçesine baktığımız zaman diyorlar ki ’Türkiye için kritik bilgilerin yabancı devletlere verilmesi. Yabancı bir ülke lehine Türkiye’de ajanlık yapması’ ile suçlanıyor. Daha önce, ’İyi bir iş adamıdır, muteber bir insandır. Hayırseverdir ve yaptığı hayırlar ile kendisini tanıyoruz’ diyenler, eline plaket tutuşturanlar şimdi Reza Zarrab’ı hain ilan ediyorlar."
 
"NEDEN ARKASINDA DURDUNUZ"



"Eğer bu adam hain ise düne kadar neden arkasında durdunuz? Eğer bu adam yalancıysa mal varlığına niye el koyuyorsunuz? Eğer söyledikleri doğruysa ve mal varlığına el koyuyorsanız o zaman soru şu; ’Bu ajana bu kadar bilgiyi, neyin karşılığında kim sızdırdı?’ bunu görmek lazım. Bir başka soru ise Reza Zarrab rüşvetçi olduğunu, rüşvet verdiğini itiraf ettiği için mallarına el konuyor. Peki alanlar? Onun 45- 50 milyon dolar verdiğini söylediği Zafer Çağlayan ortalıkta geziyor. Sesini çıkarmıyor. Üç maymunu oynuyor. 50 milyon Euro. Bu parayı Zafer Çağlayan’a verdiğine göre onun mal varlığına daha neden el konmuyor. Yoksa mal varlığına el konursa bu Zafer Çağlayan’ın mı ötmesinden mi korkuluyor? Yoksa el konulursa 45-50 milyon Euro’nun hepsi orada çıkmayacak, o da bu sefer devamını ne yaptığını anlatacak mı diye korkuluyor? Bunu da görmek lazım" diye konuştu.

DAVA YENİDEN AÇILIR


4 bakan ile Zarrab olayına karışanların Yüce Divan’da yargılanması gerektiğini ifade eden Özel, sözlerine şöyle devam eti:

"Bugün ABD’de yeni çıkan bilgiler ve belgeler artık Türkiye’nin bu söylenenleri doğru olduğunu ve kabul etmesi üzerine. Şimdi eskiden yargılanan ve o günkü konjonktürde saray tarafından aklanan, paklanan birileri. ’Dava yeniden açılamaz’ diyor. Bal gibi açılır. Delil durumu değişmiştir. Yeni bir soruşturma komisyonu kurulur. 4 bakan Yüce Divan’a yollanır. Yüce Divan’da konuya bulaşmış herkes, çatır çatır yargılanır. Eğer Halk Bankası’nın genel müdürü, müdür yardımcıları, Reza Zarrab yeniden yargılanmayacaksa belki de en büyük yolsuzluk olayının üstü örtülmeye devam edilecek demektir."

SATIŞ NE ZAMAN YAPILDI?


CHP'li Özel açıklamasında, Man Adası’ndaki şirketle ilgili, "Diyorlar ki; ’Böyle bir şey yok. Bir şirket aldı, bir şirket satıldı’ diye. Bir şirket ne sattı? Bu şirket satışı ne zaman yapıldı? Faturası nerede? Bir şey sattıysan faturayı koyacaksın. Faturasız satış milli menfaatlerin satışıdır. Bunu görelim. Bir satışın faturasını ortaya koyamıyorsan, milli ve ulusal menfaatleri sattın demektir. Bu Man Adası’nı vatandaşlardan bilen yoktu. Kimden öğrendik, bunlardan. Peki bu Man Adası’ndaki şirketin dışında başka bir şirket var mı? Var. Adı ne BUMERZ. Bu BUMERZ, ne oluyor? Yani BUMERZ’in Bu’su Burak, M’si Mustafa, Er’i Erdoğan. Z’si ise Ziya eniştenin Z’si. Ha bu tesadüf mü? Özgür Özel mi uydurdu bunu? Kuruluş senedine bakıyorsun, 2008 yılı Man Adası şirketin adı BUMERZ. MAN Adası’nda bunları bilmeyen yok. Erdoğanlar’ın şirketi. Man Adası’na gitsinler sorsunlar. ’Erdoğan bunun neresinde?’ diye soruyorlar. Güneş, güneş sisteminin neresindeyse Erdoğan da bu iddiaların tam ortasında. Bütün sistem üzerinde dönüyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.