Büyükçekmece'de 93.Yıl coşkusu…

Büyükçekmece'de 93.Yıl coşkusu…
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nün 93’nci yıldönümü tüm ülkemizde olduğu gibi Büyükçekmece’de de kutlandı.
Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluşa giden mücadelenin nihai zaferi olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 93’nci yıldönümü Büyükçekmece’de coşku içerisinde kutlandı.
Büyükçekmece’deki ilk tören Sabah saat 09.00 da Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı Önü’nde başladı. Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusu Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Ayhan Akkaya’nın Atatürk Anıtına çelenk sunmaları ile başlayan tören Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimiz anılarak saygı duruşu ve istiklal marşı eşliğin de göndere bayrak çekilmesi ile devam etti.
CHP Bölgemiz Milletvekili Dr. Ali Şeker’in de katıldığı Cumhuriyet meydanındaki tören de CHP Büyükçekmece ilçe başkanlığı ile MHP ilçe ve bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri de Atatürk Anıtına çelek koydular.
Tören daha sonra Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli izci grubunun bayrak gösterisi ile devam etti. Bu gösteri tören alanın da bulunanlar tarafından yoğun alkış aldı ve tören de bulunan İlçe protokolü dahil herkes izci grubu ile fotoğraf çektirme yarışına girdi. Cumhuriyet meydanındaki tören fotoğraf çekimlerinin ardından son bulurken. Daha sonra tebriklerin kabulü için Büyükçekmece Kaymakamlığına geçildi.
Büyükçekmece kaymakamı Mustafa Hulusu Arat, Saat 09:30 da Kaymakamlık makamında Beraberinde Garnizon komutanı Albay Ayhan Akkaya, Belediye Başkanı Hasan Akgün, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gülay ve İlçe Emniyet müdürü Gaffar Demir ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tebrikleri kabul etti.
Yoğun Katılım Vardı..
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıl kutlamalarına Ak Parti Büyükçekmece ilçe başkanı Hatice Bozdağ, ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti İBB ve Büyükçekmece Belediye meclis grup başkanı Recep Erol, ve Partili Belediye meclis üyeleri, CHP Büyükçekmece ilçe yönetim kurulu üyeleri ve CHP İBB ve Büyükçekmece Belediye meclis üyesi Tarık Erdoğan, ve bazı CHP’li meclis üyeleri, MHP İlçe başkan ve yöneticileri, İlçe milli eğitim temsilcileri, Gaziler, Muhtarlar, Askeri ve diğer kamu ve özel kurum yetkilileri, Bazı Sivil Toplum Kuruluşları ile çok sayıda vatandaşlar katıldılar. Tören ilçe kaymakamlığında veriler kokteyl ile son bulurken, Kokteylde Muharip gazilerden Selçuk Eken’in savaş anıları damga vurdu.

HABER:SALİH MERT




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.