Cenazeleri defnettikten hemen sonra...

Cenazeleri defnettikten hemen sonra...
Şırnak’ın Cizre ilçesinde bugün 19.00’dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
 Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi'nde bugün saat 19.00'dan geçerli olmak üzere yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.
Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada; Bölücü Terör örgütü (BTÖ) mensuplarının yakalanması için sokağa çıkma yasağının ilan edildiği belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada, “İlimiz Cizre ilçe merkezinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince 13 Eylül 2015 Pazar günü bugün saat 19.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir” denildi.

Marketlere akın ettiler 

Yasağın başlamasına yarım saat kala Cizre halkı, yiyecek içecek stoku için marketlere akın etti. Reyonların boşaldığı market kasalarında uzun kuyruklar oluştu. İhtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar, koşarak evlerine gitti. Alışveriş için koşuşturan vatandaşların büyük tedirginlik yaşadığı görüldü. Marketten çıkan bir vatandaş, ellerindekini göstererek, "Yeter artık. Çocuklarımızın eşyalarını alamıyoruz. Yarım saat kalmış, yeter artık. Barış istiyoruz." diye tepki gösterdi. Cizre'de 4 Eylül günü saat 20.00'den dün saat 07.00'ye kadar süren sokağa çıkma yasağı uygulanmış, yasak 8 gün sürmüştü.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.