Çete Operasyonları savcısına terfi

Çete Operasyonları savcısına terfi
İstanbul Büyükçekmece ilçesi'nde 10 sene görev yapan, pek çok mafya, kaçakcı ve çete guruplarını operasyonlarla ortaya çıkaran Mustafa Kemal Gül, başsavcı oluyor.

Son kararnamede önce Edirne'ye, 1 ay sonra yapılan düzeltmeyle, GOP (Gazi Osman Paşa) ilçesine savcı olan Gül'ün ilk kararnamede büyük bir ilçeye baş savcı olacak.

Eski ceza hakimi Gül, organize suçlarla mücadele ekiplerince yaptığı operasyonlarda, CHP li Büyükçekmece Belediyesi'nde rüşvet ve görevi kötüye kullanmaktan 2 belediye başkan yardımcısı ile 1 şube müdürünü göz altına almış. Soruşturma sonunda Büyükçekmece Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Yaşar Necmettin Kıroğlu serbest bırakılırken, Belediyesi Başkan Koordinatörü Nuraydın Sak ve Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanı Reşat Akçay tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderilmişti. 

Adalet Bakanlığı ve HSYK ( Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu) kaynaklarından gazeteci Dursun Boran'ın aldığı bilgiye göre. Pek çok suç şebekesini ortaya çıkaran, kamu kurumlarında rüşvet çarkını bitiren Gül'ün, İstanbul da büyük bir ilçeye baş savcı olması için, çok sayıda milletvekili, sivil toplum teşkilatı, ile vatandaşların bakanlık ve kurula teklif yaptığı öğrenildi.


Resim de savcı Mustafa Kemal Gül görülüyor. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum