CHP'den 3. Köprü için Pir Sultan çıkışı

CHP'den 3. Köprü için Pir Sultan çıkışı
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Binali Yıldırım’ın salı günkü grup toplantısında Alevilerle ilgili güzel mesajlar verdiğini söyledi.
 
CHP Meclis Grubu, 7 gün sonra hizmete girecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün adına karşı.


"ALEVİ VATANDAŞLAR ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ OLSUN"
Özel, Binali Yıldırım'ın bir yandan da Yavuz Sultan Selim'i övdüğünü ifade ederek 3. Köprü’ye onun adının değil Pir Sultan Abdal’ın adının verilmesini önerdi:

“İşte o zaman o köprü, yerleşik devlet aklıyla Alevi vatandaşlar arasında bir gönül köprüsüne dönüşebilir”


Milliyet’ten Meriç Tafolar’ın haberine göre, Özel şunları söyledi:

"YAVUZ, ALEVİLERE ACI ÇEKTİRDİ"
“AKP, ‘muhalefeti anlıyoruz’ diyor ama bunu sözle yapıyor. Türkiye’yi eskisi gibi yönetip, ‘ben eskiden ders aldım’ demenin bir manası yok. Başbakan’ın konuşması manidardı. Alevilerle ilgili güzel şeyler söylüyor. Bir yandan da Yavuz Sultan Selim’i övüyor. Alevilerin çok önemli bir kısmı Yavuz’u Alevilere acı çektirmiş biri olarak görüyorlar. Somutlaşmaya ihtiyaç var. Bir darbe yapıldı diyorsanız ve bu darbeye meclis direndi diyorsanız, niye OHAL’e ihtiyaç duydunuz, neden KHK’lara sığındınız? Alevilerle ilgili olumlu sözlerinde samimiyse Başbakan gelsin o köprüye Pir Sultan Abdal adını verelim. Hacı Bektaş Veli’nin adını verelim. İşte o zaman o köprü, yerleşik devlet aklıyla Alevi vatandaşlar arasında bir gönül köprüsüne dönüşebilir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum