CHP'li Şeker; Bu Şatafatla Neyi Saklıyorsunuz?

CHP'li Şeker; Bu Şatafatla Neyi Saklıyorsunuz?
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Yenikapı’da yapılan İstanbul’un 563. Yılı kutlamalarını meclise taşıdı.

Yeni Başbakan Binalı Yıldırım hükümeti güvenoyu alır almaz ilk sorular CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’den geldi.

 

TBMM Başkanlığına Başbakan Binalı Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Şeker, daha 10 gün önce Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının güvenlik gerekçesiyle yasaklanarak yurttaşlarla Atatürk’ün fikirlerinin buluşması engellenmeye çalışılırken; İstanbul valiliğinin neredeyse katılımı zorunlu yapmaya çalışarak bu kadar büyük bir etkinlik yapılmasının güvenlik zaafiyeti konusu neden hiç umursanmadı dedi.

 

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör eylemleri ve şehitler nedeniyle, birlik ve beraberliği yaşadığımız milli bayramların kutlanmadığını ifade eden Şeker, bu zor günlerde, bu kadar büyük bir organizasyon düzenlenmesinin gerçek nedenini Başbakan Yıldırım’a sordu.

 

İstanbul milletvekili Şeker, son iki haftadır İstanbul’un alt üst geçitleri, yaya geçitleri, elektrik panoları ve neredeyse hemen her noktadaki reklam panolarının bu kutlama törenine ayrıldığını, ulaşım için deniz ve karayollarının seferber edildiğini belirterek, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhurbaşkanı himayelerinde gerçekleştirdiği bu program için kaç para harcanacağını, bu tutarın hangi kurumların bütçesinden harcanacağını,

 

29 Ekim 2015 Cumhuriyet bayramı kutlamaları için İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve başbakanlığın kaç para harcama yaptığını sordu.

 

Başbakan Yıldırım’a “22 yıllık yerel yönetim ve 14 yıllık merkezi iktidarınızda yarattığınız imar yağması ve kent talanıyla İstanbul'un doğasına, tarihi kültürel dokusuna verdiğiniz zararların telafisi konusunda bir çalışmanız var mı? Kenti fetheden II. Mehmed ile düşman işgalinden kurtaran Atatürk'e karşı şükran duygularınızı zararı telafi ederek ifade etmeniz daha doğru olmaz mı?” diye seslenen Şeker’in soru önergesinde yer verdiği diğer sorular ise şöyle:

 

- İstanbul’un fethi etkinliklerinin tanıtım afişlerinin hariç neredeyse tamamında II. Mehmet yerine Tayyip Erdoğan resimlerinin kullanıldı.

 

- Program kapsamında İstanbul’daki tüm okullara yönetici, öğrenci ve öğretmenlerin resmi bir yazı gönderilerek etkinliğe katılmaya zorlandığı, etkinliğe katılan öğrencilerin ertesi gün izinli sayılacağı bilgileri doğru mudur?

 

- İstanbul’un, 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayan Kurutuluş Savaşı sonrasında 6 Ekim 1923 günü düşman işgalinden kurtarıldığını biliyor musunuz? 6 Ekim günü de benzeri bir etkinlik organize etmeyi planlıyor musunuz?

 

- Son beş yıl içerisinde milli bayram olarak kutladığımız günlerden “herhangi bir nedenle” kaç milli bayram kutlaması iptal edilmiştir?

 

- Cumhuriyet değerleri ve Milli Bayramların AKP hükümetleri tarafından sistematik olarak yok sayılıp, unutturulmaya çalışıldığı iddiaları doğru mudur? İptal edilen milli bayram kutlamaları bu durumun bir parçası mıdır?

 

- Etkinlik alanıyla ilgili ne tür güvenlik önlemleri alınmıştır? Kaç X-Ray Cihazı kullanılacaktır, neden diğer toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde bu çapta bir güvenlik önlem alınmamıştır?

 

- İstanbul’un fethini ve II. Mehmed’i anma adına yapılacak olan etkinlik afişlerinde birkaçı hariç II. Mehmed’in  yerine neden tamamında Recep Tayyip Erdoğan’ın resimleri kullanılmıştır?​

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.