CHP'li vekiller Silivri'ye gidiyor

CHP'li vekiller Silivri'ye gidiyor
CHP’li 10 milletvekilinden oluşan heyet, yarın Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ü tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi’nde ziyaret edecek.



CHP Milletvekilleri, Ali Şeker, Eren Erdem, Orhan Sarıbal, Ali Haydar Hakverdi, Niyazi Nefi Kara, Onursal Adıgüzel, Sibel Özdemir, İlhan Cihaner, Ali Özcan ve Şenal Sarıhan, yarın saat 11.00’de tutuklu gazeteciler Dündar ve Erdem Gül’ü ziyaret edecek. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “Faşizmin en temel özelliklerinden biri, siyasi iktidarı denetleyen mekanizmaların siyasi iktidarca denetlenmeye ve kontrol edilmeye başlamasıdır” dedi.
AK Parti’nin kaos stratejisiyle birlikte bu “faşist yüzünün”, sivil toplumu, meslek örgütlerini, medyayı, kısaca demokratik bileşenlerin tüm öznelerini denetlemeye yönelik baskısıyla iyice açığa çıktığını savunan Erdem, “Adliyelerin her katında gazetecilerin yargılanması,basın emekçilerinin işten atılması, otosansürün yaygınlaşması, haber yapanların cezaevlerine atılması bunun en açık örneklerinden biri” dedi.

Son 6 aydır AK Parti’nin hayalini kurduğu “tektip medya” sonucunda, artık cezaevleri, adliyeler ve mahkeme salonlarının gazetecilerin en sık uğradıkları yerlerinden biri olduğunu ifade eden Erdem, şöyle devam etti:

“Can Dündar ve Erdem Gül gibi her gün onlarca gazeteci iktidar baskısı ve cezaevi tehdidiyle yüzleşerek haber yapmaya çalışıyor. Biz, CHP olarak, tüm bu baskıların, sansürün ve tehdidin karşısında, kalemini satmayan özgür gazetecilerin yanında olacağız. Yarın Silivri Cezaevi'nde diktatörlük hevesinde olanlara karşı Can Dündar ve Erdem Gül'ün yanında olduğumuzu haykıracağız." dedi.
Dündar ve Gün’ün tutuklanmasının tüm medyayı esir alma girişiminin sonucu olduğunu belirten Şeker, "Cumhuriyet yazarlarının tutuklanması Adalet saraylarının Saray'ın adaletine teslim olduğunun göstergesiydi. Basını esir almak isteyenler, düşünceyi tutsak edemeyeceklerini er geç anlayacaklar. Yarın, CHP milletvekilleri olarak, Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret edip onlara desteğimizi ilettikten sonra uçurtma şenliğinde özgür basın destekçileriyle buluşacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.