CHP'nin Anıtkabir yürüyüşü başladı

CHP'nin Anıtkabir yürüyüşü başladı
19 Mayıs günü Güvenpark'tan Anıtkabir'e gerçekleştirilecek yürüyüşe Ankara Valiliğince, güvenlik açısından uygun olmadığı gerekçesiyle izin verilmediğini hatırlatılması üzerine, Kılıçdaroğlu, "Yürüyeceğiz, bütün gençleri bekliyorum" if
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Sheraton Otel'de gerçekleştirilen Çankaya Belediyesi tanıtım gecesine gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, CHP Gençlik Kolları tarafından yarın Güvenpark'tan Anıtkabir'e gerçekleştirileceği duyurulan ve kendisinin de katılacağı yürüyüşe Ankara Valiliğince, güvenlik açısından uygun olmadığı gerekçesiyle izin verilmediğini hatırlatılması üzerine, Kılıçdaroğlu,  dün akşam "Yarın yürüyeceğiz, bütün gençleri bekliyorum" ifadesini kullandı.

 
'BİZE CUMHURİYETİ, DEMOKRASİYİ, YARGI BAĞIMSIZLIĞINI, MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ UNUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR' 

19 Mayısın Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı gün olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Birileri 'Efendim, 1919'dan tarih başlar mı?' diyor. Be adam, sen tarihi bilmiyorsun ki, tarihin ne olduğunu bilmiyorsun ki sen. Tarih insanlıkla beraber başlamıştır ama bizim için Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı 1919'dur, Mustafa Kemal'in Samsun'a çıktığı tarihtir. Bize cumhuriyeti unutturmaya çalışıyorlar, demokrasiyi unutturmaya çalışıyorlar, yargı bağımsızlığını unutturmaya çalışıyorlar, medya özgürlüğünü unutturmaya çalışıyorlar. Bir kişinin düşüncesini topluma enjekte etmeye çalışıyorlar ve koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni bir kişinin iki dudağı arasına hapsetmek istiyorlar. Ama onların unutmaması gereken bir şey var, bu ülkenin bir partisi var ve o partinin dokularında Kuvay-ı Milliye'nin ruhu var ve o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi."

KRİZ ÇÖZÜLDÜ 

Ankara Valiliği ve CHP arasında yapılan görüşmeler sonrasında güzergahla ilgili anlaşmaya varıldı. CHP farklı bir güzergahtan Anıtkabir'e gidiyor.
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun en önde olduğu yürüyüş başladı. CHP'liler "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganlarıyla Anıtkabir'e yürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.