CHP olağanüstü kurultaya mı gidiyor?

CHP olağanüstü kurultaya mı gidiyor?
"Bugüne kadar herhangi bir CHP delegesinin kongre talebi olmadığını çok açık ve net bir şekilde görüyoruz."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, olağanüstü kurultayın şu anda gündemlerinde olmadığını belirterek, “Olağanüstü kurultay koşullarını delegasyon, delege belirler, bugüne kadar herhangi bir CHP delegesinin kongre talebi olmadığını çok açık ve net bir şekilde görüyoruz. CHP’de bir kongre sorunu yok. Özellikle havuz medyasında oturup bize akıl verenler kendilerine bir baksınlar” dedi.

Tekin, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.
Bir basın mensubunun “Olağanüstü kurultay olabilir mi?” sorusuna Tekin, “Şu anda öyle bir şey yok. Olağanüstü kurultay koşullarını delegasyon, delege belirler, bugüne kadar herhangi bir CHP delegesinin kongre talebi olmadığını çok açık ve net bir şekilde görüyoruz. CHP’de bir kongre sorunu yok. Özellikle havuz medyasında oturup bize akıl verenler kendilerine bir baksınlar” dedi.

Bir soru üzerine Tekin, “30 yıldır ben özellikle 80’den sonra solda, CHP’de bir parçalanmayı, kavgayı, gürültüyü, patırtıyı arzu eden kadroların ekiplerin olduğunu biliyorum. Elbette arkadaşlarımızın eleştirileri olabilir, son derece doğaldır. Biz sosyal demokrat partiyiz. Parti içindeki eksikliklerin, aksaklıkların tartışılması, müzakere edilmesi son derece doğru ama bir kısım arkadaşlarımızın keşke medya kanalıyla değil, önümüzde Parti Meclisi, grup toplantısı ve parti mekanizmalarında bu görüşlerini bildirselerdi daha makbul olurdu. Bunun da gazete aracılığıyla CHP’nin tartışılmasının çok doğru olmadığı inancı içerisindeyim” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin cumhurbaşkanı adayı profiline ilişkin, “Anayasaya, hukuka saygılı olacak, 76 milyonun güvencesi olacak. Yerel medyanın da genel medyanın da vatandaşın da güvenebileceği bir cumhurbaşkanı, bu cumhurbaşkanı profilinde onlarca insan var. Önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz” dedi.

Tekin ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay yerel medyanın sorunlarına ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

-BALBAY’DAN GDO BENZETMESİ-

Anadolu’da da her ilde neredeyse 2.5 medya, 2.5 gazete kalacak gibi bir çalışma yapıldığını iddia eden Balbay, “Anadolu’da böyle bir medya toplulaştırması yaşanıyor. Adeta GDO’lu, geni değiştirmiş organizma gibi GDO’lu büyümüş ama gazetecilik değerleri büyük erezyona uğramış Anadolu medyasına doğru gidilmekte. Bugün bin 300 gazete var Anadolu medyasında hedef 400-500’i indirmek. Basın İlan Kurumundan ilan alan gazete sayısını 900’e indirmişler” diye konuştu.
Yerel medyanın sorunlarına işaret eden Gürsel Tekin de, “Adamların anlayışı bir parça var ya ‘ya benim olursun ya toprağın’. Hiç kimse sizin olmayacak. Yerel basında ulusal basında sonuna kadar her türlü demokratik haklarını kullanacaktır. Siz korkmaya devam edeceksiniz” dedi.

-SORULAR-

Bir basın mensubunun, “Rıza Sarraf daha önce CHP Genel Başkanı’na dava açmıştı, şimdi MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye dava açtı, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Tekin, “Böylesi bir iktidar ortamında bu kirli işadamının kendisine bu yolu hak bulması son derece doğal görüyorum. Bir önerim olacak. O işadamına da seslenmek istiyorum. Senin ofisine gelen işadamlarının kamerasını kamuoyuna açıkla. İşadamının ofisine gelen siyasetçilerin, bakanların, belediye başkanların, çocukların kimler varsa sadece o kamerayı kamuoyuna açıklayalım. O kamerayı gördüğünüzde insanlığınızdan utanacağınızı ben siyaseten siyasetçiliğimden utandığımı da ifade etmek istiyorum. İşyerinin kamerasını da açabilirsiniz, onu açtığınızda Türkiye’deki bütün kirlilikleri çok net bir şekilde görebilirsiniz. Bir lağımın patlaması gibi görebilirsiniz” yanıtını verdi.

-SARIGÜL İDDİASI-

Balbay da, “Kazanırsa parayı nasıl gönderelim, saat olarak mı, kutuda mı gönderelim” dedi.

“Bir gazete yazarı iddiada bulundu, Mustafa Sarıgül’ün, CHP Genel Başkanı’ndan genel başkan yardımcılık görevini istediği gibi bir iddia gündeme geldi, ne diyorsunuz?” sorusuna Tekin, “Gazetecinin cahilini de Allah kimseye göstermesin. Bir gazeteci en azından siyasi partilerde yöneticilik ne olur diye bakılır, buna da bakmamışsa ne diyeceğim” dedi.

“Hafta sonu partinizi gençler işgal etti, ne yapacaksınız?” sorusuna Tekin, “18 Nisan’dan sonra çok şey yapacağız, takip edin” dedi.
“CHP liderine yapılan saldırıya ilişkin yeni bir bilgi var mı?” sorusuna Tekin, “Hayır şu an herhangi bir veri yok. Kafamızdaki soru işaretleri hala giderilememiş, onları bekliyoruz” yanıtını verdi.

-“ÖZEL BİR KORUNAKLIĞA İHTİYACIMIZ OLMADIĞINI HERKES BİLSİN”-

“Yarın grup toplantısı var, yarın için bir özel önlem alacak mısınız?” sorusuna Tekin, “Hayır hiç öyle özel bir önlemimiz yok. Özel bir korunaklığa ihtiyacımız olmadığını herkes bilsin, Sayın Kılıçdaroğlu’nun hiç ihtiyacı yok. Korunacak durumda değiliz” yanıtını verdi.

Tekin, “Facebook sayfasına baktığınız zaman Yılmaz Güney, Ahmet Kaya’yı 24 saat önce koyuyor, çok profesyonelce bir şey” diye ekledi.

-“BAŞBAKAN BENCE BİR FERMAN ÇIKARSIN”-

Tekin, “Siyasette gerilim yok, Başbakan’ın gerilimi var. Hiç kimsenin gerilimi yok. Bir önerim var. Başbakan bence bir ferman çıkarsın. Bir ferman yasasında gazetecilerin, siyasetçilerin, sivil toplum örgütlerin, işadamlarının ne yapıp yapmayacağını muhalefetin, ana muhalefetin nasıl davranıp davranmayacağını bize bir ferman gönderirse biz de onu bu kadar sıkıntıya sokmamış oluruz. Ama dün özellikle Diyanet İşlerini kullanarak en kutsal değerlerimizden olan Hazreti Peygamberin doğum yıldönümünde bir siyasal malzeme haline getirmesini de bütün toplumun özellikle inanan insanların vicdanına sunmak istiyorum. Diyanet İşlerinin de sanki bir AKP il toplantısı gibi davranmasını da şiddetle kınıyorum. Önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanını da siyasete bekliyoruz” dedi.

-CHP’NİN CUMHURBAŞKANI PROFİLİ-


“Cumhurbaşkanı adayınızda tanımınız ne olacak, Haşim Kılıç için CHP’nin adayı deniyor, ne diyeceksiniz?” sorusuna Tekin, “Anayasaya, hukuka saygılı olacak, 76 milyonun güvencesi olacak. Yerel medyanın da genel medyanın da vatandaşın da güvenebileceği bir cumhurbaşkanı, bu cumhurbaşkanı profilinde onlarca insan var. Önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz” dedi. 

“İttifak bekleniyor mu?” sorusuna Tekin, “Yurttaş ittifak edecek” derken, “Bütün bu kirliliklerin üstesinden gelebilecek cumhurbaşkanı adayı Türkiye’de çıkacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.