CHP'li kadınlar Kadına Şiddete Hayır dediler

CHP'li kadınlar Kadına Şiddete Hayır dediler
CHP'li kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü nedeniyle dün Büyükçekmece Atatürk Caddesi Merkez Camii önünde toplanarak basın açıklaması yapıp, çevredekilere mor kurdele taktılar.
Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için düzenlenen programda basın açıklamasını okuyan CHP Büyükçekmece ilçe kadın kolları başkanı Dilek Tekin, Kadınları yok sayan, onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden zihniyete karşı, bulunduğumuz her noktada kadın olmak ortak paydasında örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz. Emeğimize sahip çıkacağız ve insanca bir yaşamın yeşermesi için sesimizi daha da yükselteceğiz dedi.

2013’ de 237, 2014’ün 10 Ayında ise 255 Kadın Öldürüldü

Basın açıklamasını okuyan Tekin, 2013'de 237 kadın öldürüldü. 2014'ün ilk 10 ayında bu sayı 255'e yükseldi. Bunlardan 12 kadın tehdit edildiği için koruma başvurusu yapmasına rağmen, gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatlarını kaybetti.

Sadece Ekim ayında 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Güvencesiz çalışan 101 kadın iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele ve dayanışma günün’ de kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önemeni bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Dünyanın her tarafında kadınlar, Aynı haklar için aynı mücadeleyi veriyorlar.

Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bu karşı duruşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmuyoruz.

Bu gün artık kabul edilemez boyutlara gelen kadın cinayetleri, Güvencesiz çalışan kadınların iş cinayetleri, Cinsel yönelimleri nedeniyle öldürülen bireyler, Çocuk işçiler, Çocuk gelinler, Cinsel istismara uğrayan çocuklar olgusu; Mücadelenin top yekün örgütlü ve dayanışma içinde yapılması gerektiğini bizlere gösteriyor. 


Kadınları evde, Sokakta ya da çalıştığı yerlerde kadın oldukları için yaşadıkları baskı şiddet ve sömürünün arkasında ideolojik bir saldırının olduğunun bilincindeyiz ve kadınların sahip oldukları tüm farklılıklarına rağmen maruz kaldıkları sömürünün aynı olduklarını biliyoruz.

Kadınları yok sayan, onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden zihniyete karşı, bulunduğumuz her noktada kadın olmak ortak paydasında örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz. Emeğimize sahip çıkacağız ve insanca bir yaşamın yeşermesi için sesimizi daha da yükselteceğiz dedi.

CHP Büyükçekmece ilçe başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, ve bazı yönetim kurulu üyeleri de Kadına şiddete dikkat çekmek ve kadınların eylemine destek için yakalarına kadınlar tarafından takılan mor kurdele ile kadınların yanın da yer aldılar.

Kadınların bu etkinliğinde Büyükçekmece emniyetinin ise yoğun güvenlik önlemi alması ve çok sayıda sivil ve resmi polisini bulunması dikkat çekti. Basın açıklamasının ardından kadınlar ellerinde taşıdıkları dövizler ile İnönü Caddesi boyunca yürüyüş yaptılar.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.