Çocuklarımızın canları Allaha emanet

Çocuklarımızın canları Allaha emanet
Esenyurt Atatürk Mahallesinde çocuklar okula gidebilmek için önce trafikle mücadele ediyor.
Çocuklar ölümle burun buruna
Esenyurt Atatürk Mahallesi Siteler İlköğretime giden çocukların önce trafiğe takıldığını söyleyen Esenyurt MHP Aile ve halkala ilişkiler den sorumlu ilçe başkan yardımcısı  Sibel Koçer olayla ilgili şunları belirtti;”Siteler ilköğretim okuluna giden çocuklar, büyük insanların bile geçmeye cesaret edemediği E5 Esenyurt bağlantı yolu olduğu için çocuklar önce kontrolsüz kavşaktan karşıdan karşıya geçmek zorundalar. Büyük insanın bile geçmekte zorlandığı bu yolda çocuklarımızın canları Allaha emanet edilmiş. Her ne kadar Zabıta noktası konmuş olsa da çocukların okul gidiş saati zabıtanın öğle yemeği saatiyle, çıkışları saati de akşam saatine denk düştüğünden dolayı zabıtalar ortalıkta olmayınca çocuklar bu yolda her an ölümle burun buruna bırakılmışlar"
 Aileler bu konuda endişelerini dile getirdiler; “sonbahar kış geldiği zaman ne yapacağız Okullarda öğrenci yoğunluğundan dolayı, ikili öğretime geçti. Sabahçı olan çocuklarımız saat 7:00 da okulda olmak zorunda, öğleyin okula gidenler 17:30 da okuldan çıkıyor kış ayında hava kararmış olacak bu küçücük yavrularımız okuldan nasıl gelecek? Çocuklarını okul servisine vermeye her velinin gücü yetmiyor. Okuldan evlerine gitmek isteyen Öğretmenlerimizde zor durumda kalıyor. Esenyurt merkezine gidebilmek için E5 karayoluna çıkmak zorunda kalan ulaşım araçlarına yeni bir düzenleme getirsinler diyorlar”.           
  Aileler acil önlem istiyoruz
Veliler bir çok kez bu konudaki sıkıntılarını dile getirdiklerini, ancak bir çözüm bulunmadıklarını ;”illa ki bir can kaybının olması mı gerekiyor, sesimizi artık birileri duysun. Buradan hafriyat kamyonları, mikser’ler geçiyor hiç olmazsa çocuklarımızın okula gidiş ve dönüş saatlerinde bunlar engellensin. Kaldırımlar henüz yapılmadı. Çocuklarımız yoldan yürümek zorunda kalıyorlar, kavşağın bulunduğu bölgeye üst geçit yaya geçit yapıla bilir acil önlem istiyoruz” diyerek yetkililere seslendiler.
  Haber Gül Güyük

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.