Corona virüs vaka sayıları bölge bölge açıklandı! İşte çarpıcı rakamlar

Corona virüs vaka sayıları bölge bölge açıklandı! İşte çarpıcı rakamlar
Gelen bir son dakika haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'nin son 24 saatlik corona virüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 902 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konuldu, 19 kişi hayatını kaybetti, toplam va

"Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün 43 bin 404 test yapıldı, 902 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 19 hasta vefat etti, 1203 kişi iyileşti.

Toplam test sayısı 4 milyon 403 bin 31, vaka sayısı 222 bin 402, vefat sayısı 5 bin 545 olarak kayıtlara geçti.

Yoğun bakımdaki hasta sayısı 1244, solunum cihazına bağlı hasta sayısı 381, toplam iyileşen hasta sayısı ise 205 bin 214 oldu.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı yeni vaka sayıları ve hastane yatış sayılarında ise bazı detaylar endişe yarattı. Bir bölgede ise yüzde yüz artış yaşandı.

İSTANBUL 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre İstanbul'da 222 yeni vaka görüldü. Yeni hastane yatışları: 82
 

DOĞU KARADENİZ 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Doğu Karadeniz'de 17 yeni vaka görüldü. Yeni hastane yatışları: 13

BATI MARMARA 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Batı Marmara'da 8 yeni vaka görüldü. Yeni hastane yatışları: 5

BATI KARADENİZ 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Batı Karadeniz'de 23 yeni vaka görüldü. Yeni hastane yatışları: 15

KUZEYDOĞU ANADOLU 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Kuzeydoğu Anadolu'da 27 yeni vaka görüldü. Yeni hastane yatışları: 23

ORTA ANADOLU 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Orta Anadolu'da 34 yeni vaka görüldü. Yeni hastane yatışları: 19

ORTADOĞU ANADOLU

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Ortadoğu Anadolu'da 41 yeni vaka görüldü. Yeni hastane yatışları: 24 (Bölgede yeni hastane yatışları yüzde 100 arttı)

EGE 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Ege'de 73 yeni vaka görüldü. Yeni hastane yatışları: 34

AKDENİZ 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Akdeniz'de 65 yeni vaka görüldü. Yeni hastane yatışları: 45

DOĞU MARMARA 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Doğu Marmara'da 81 yeni vaka görüldü. Yeni hastane yatışları: 75

BATI ANADOLU 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Batı Anadolu'da 146 yeni vaka görüldü. Yeni hastane yatışları: 100

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Sağlık Bakanlığı'nın geçtiği verilere göre Güneydoğu Anadolu'da 194 yeni vaka görüldü. Yeni hastane yatışları: 128

BAYBURT 

Son günlerde korona virüste vaka sayısının düşük olduğu 7 il arasında yer alan Bayburt’ta 5 kişide pozitife rastlandı. Pozitif vakaların tespit edildiği Masat köyü karantinaya alındı.

Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca alınan karantina kararıyla ilgili şu bilgilere yer verildi:


“İl merkezine bağlı Masat köyünde Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. maddeleri kapsamında 22.07.2020 tarihinden itibaren karantina uygulamasına geçilerek ikinci bir değerlendirmeye kadar köye giriş ve çıkışlar kapatıldı."

MANİSA 

Manisa'nın Kula ilçesinde yeni tip korona virüs (Covid-19) vakaları yeniden yükselişe geçti. İlçede faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında korona virüs vakaları görülmesi nedeniyle çalışanlar da 14 gün süre ile karantina altına alındı.

Yeni tip korona virüsün (Covid-19) ülkemizde görülmesinin ardından ilgili birimlerce alınan kararların sıkı bir şekilde uygulanan Kula’da, ilk vaka 95 günlük süre sonunda görülmüştü.

İlk pozitif vakanın görülmesinin ardından başlatılan filyasyon çalışmaları ile salgının yayılımı önlenmiş, pozitif vakalar ve bunlarla temaslı olduğu tespit edilen vatandaşlar 14 günlük süre ile karantinaya alınmış ve salgının yayılımı önlenmişti.

Son günlerde ilçe genelinde artan pozitif vakalar ile ilgili de gerekli çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Son olarak bir tekstil fabrikasında çıkan ve gün geçtikçe artan vaka sayılarının ardından salgının yayılımı önlemek amacıyla önemli kararlar alındı.

Alınan kararlar gereğince vaka sayısının arttığı fabrikanın çalışmasına 14 günlük süre ile ara verilmesine karar verilirken, filyasyon ekiplerinin çalışmaları ile fabrikada çalışan personellerin 14 gün karantinaya alınacağı öğrenildi.

ANTALYA 

Antalya’da Kültür Mahallesi’nde düğün eğlencesi yapan bir grup korona virüse aldırış etmeden sosyal mesafesiz ve maskesiz eğlendi.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ile mücadele devam ederken, düğün sezonu 1 Temmuz itibariyle açıldı.

Yetkililer salgının yayılmaması amacıyla düğünlerin bazı kurallar çerçevesinde yapılması kararı aldı.Kültür Mahallesi’nde yapılan eğlencede grubun sokağı araç trafiğine kapatması dikkat çekti. Korona virüse aldırış etmeden eğlenceye devam eden misafirler sosyal mesafesiz ve maskesiz vatandaşların oyun havası oynadığı anlar ise kameralara yansıdı.

Mahallede yapılan düğünde eğlenceye katılan vatandaşların yanı sıra, misafirler de eğlenceyi toplu bir şekilde sosyal mesafesiz izledi. Salgını umursamadan oyun oynayan davetliler gelini ortalarına alıp eğlendi.

ESKİŞEHİR 

Eskişehir Adliye Sarayı'ndaki baro irtibar ofisinde bir kadın personelde koronavirüs tespit edildi. Kadın personel hastanede tedaviye, 8 personel de tedbir amaçlı evlerinde karantinaya alındı.

Eskişehir Adliye Sarayı’ndaki baro irtibat ofisinde görevli kadın personelin, rahatsızlanması üzerine yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Kadın personel hastanede tedavi altına alınırken, aynı ofiste çalışan 8 baro personeli de tedbir amaçlı 14 gün süreyle evlerinde karantinaya alındı. Baro irtibat ofisi ilaçlanarak, kapatıldı.

BİR AVUKAT DA KORONAVİRÜS TEDAVİSİNE ALINDI 

Öte yandan Eskişehir Barosu'na bağlı bir avukatta da yapılan test sonucunda koronavirüs tespit edildi. Adı açıklanmayan avukatın hastanede tedaviye alındığı öğrenildi.

GAZİANTEP 

Gaziantep'te, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kuralını ihlal eden 3 bin 227 kişiye idari para cezası kesildi.

Sağlık Bakanlığı'nın vaka sayısındaki artış nedeniyle dikkat çektiği şehirlerden olan Gaziantep'te, koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimler devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin dün kent genelinde yaptığı denetimlerde; tedbirlere aykırı hareket ederek sosyal mesafe ve nizami maske kullanımını ihlal ettiği saptanan 3 bin 227 kişiye idari para cezası uygulandı.
Polis ekiplerinin kent genelinde iş yerlerine yönelik denetiminde ise kontrol edilen 464 iş yerinden 11'ine de koronavirüs tedbirlerine aykırı hareket etmekten işlem yapıldı.

900 SINIRINDA 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından son verilere ilişkin yaptığı paylaşımda, "Yakın günlerde ilk kez, iyileşen hasta sayımız vaka sayısından 300 fazla. Yeni vaka sayısı, 44 gün sonra 900 sınırında.

Pek çok kentimizde maske yaygınlaştı; hayat, umut verici bir düzene giriyor. Vaka sayılarında ağırlığı olan illerden de özen bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bakan Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesinde video konferans yöntemiyle katıldığı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yazılı açıklama yaptı.


Koca, toplantıda, 1000'in altına inen günlük yeni hasta sayılarının tekrar artmasına neden olabilecek gelişmelerin ana konu olduğunu, vakalarda pnömoniye geçişi azaltma başarısının ele alındığını, entübe hastaların durumunun değerlendirildiğini aktardı.

Salgınla mücadele sürecinin de gözden geçirildiğini belirten Koca, toplantıda Kovid-19'un kamuoyu iletişiminde değişen literatür ve dünyada veri paylaşımında kullanılan ortak dil üzerinde de durulduğunu dile getirdi.


Açıklamasında, mevcut durum, toplantıda ele alınan Kovid-19 enformasyonuyla ilgili bazı sorunlara ve salgının seyrinde etkili olabilecek konulara değinen Bakan Koca, bilgi ve uyarıları "tedbir", "virüs", "salgın" kelimeleriyle yorulmaya başlayan halka aktarma ustalığı ve incenliğini gösterecek habercilere teşekkür ettiğini belirtti.

"Yeni hasta sayılarını azaltmalı, arayı açmalıyız" 

Sağlık Bakanı Koca, yeni hasta sayılarına ilişkin, "Günlük yeni hasta sayılarının tekrar 1000'in altına inmesi, salgınla mücadelede bir avantaj olduğu kadar, motivasyon gücüdür. Fakat şu an, hemen her gün, iyileşen hasta sayımız kadar yeni hastamız olmaktadır. Bu stabil durum, daha ziyade, sağlık sisteminin tehditten uzak olduğunu göstermektedir. Yetinebileceğimiz bir başarı değildir. Yeni hasta sayılarını azaltmalı, arayı açmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Pek çok ülkede hastaların şikayet üzerine hastaneye başvurusuyla tespit edildiğine dikkati çeken Koca, bu durumda, pozitif olup, hastalığın etkilerini hissetmeyenlere tanı konma şansı olmadığını anlattı.

Türkiye'de filyasyon uygulamasıyla, tespit edilmiş vakaların yanı sıra bunların temaslılarının da tarandığını ve bunlardan bulgusu olanlara test yapıldığına işaret eden Koca, bunun yanında, risk grubunda bulunanlara da test uygulandığını, günlük yeni vaka sayılarıyla test sayıları arasında ilişki kurarken bu hususuların göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.