Çözüm değil!

Çözüm değil!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gazze katliamı üzerinden iktidarı eleştirerek, “Bağırmak, hamaset, iç kamuoyunun belki duygularını tatmin ediyor. Ama ülkeyi yönetiyorsanız, devleti yönetiyorsanız etkisi önemli, sonuç önemlidir” dedi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Adem Metan YouTube kanalına konuk oldu. Türkiye'nin dış politikasına değinen Babacan, “Türkiye gibi büyük ve güzel bir ülke, zamanında gerçekten itibarı çok yükselmiş bir ülke, bütün bu zikzaklar ve U dönüşleri sebebiyle çok zarar gördü. Yani bu İsrail ile Filistin arasında, şu anda aslında en tarafsız, en iyi ara bulucu Türkiye olabilirdi. Fakat bu ara buluculuğu kim yapıyor? Katar yapıyor. Katar dediğimiz ülke bir ucundan diğer ucundan yarım saatte arabayla ulaşabildiğiniz bir ülke. Minicik bir yarımada ya. Hani nesi var? İşte doğalgazı var, oradan gelen bir ekonomik zenginliği var. Ama Katar'a bu ara buluculuğun düşmemesi lazım, koskoca Türkiye buradayken” dedi.

 

 

Sonuç önemlidir

 

 

“Bağırmak, hamaset, iç kamuoyunun belki duygularını tatmin ediyor. Yani içeride insanları sakinleştiriyor” didyen Babacan, “Çünkü bir bakıma onların duygularına tercüman oluyorsunuz. Tamam, siyasette bu da önemlidir: Duygulara tercüman olmak. Ama ülkeyi yönetiyorsanız, devleti yönetiyorsanız etkisi önemli, sonuç önemlidir. Şimdi, Türkiye'nin mesela çok önemli bir ara buluculuk fonksiyonu vardı, değil mi? Yıllarca devam etti yani. Bu benim Dışişleri Bakanlığı dönemimde özellikle başladı. Biz ta Filipinler'de ara buluculuk yaptık yani. Dünyanın öbür ucunda yani. Filipinler hükümetiyle onların Müslüman azınlıkları arasında ara buluculuk yaptık Türkiye olarak” ifadelerini kullandı.

 

Haksa herkes için

 

Konuşmasını, “Haksa herkes için hak, adaletse herkes için adalet. Böyle yönetilmeli bu ülke” şeklinde sürdüren Babacan, “Onun için bu başörtüsü meselesinde de ben o kadar emin olamıyorum. Yani hatırlarsanız bu altılı masada birkaç kere çıkıp söylemek zorunda kaldık. Yani dedik ki ya tamam masada şu şu partilerle oturuyoruz ama bu başörtüsü sorunları bu partilerin geçmişiyle alakalı konulardır. Halbuki biz Türkiye'nin yarınlarına mutabık kaldık. Ve dolayısıyla yarınların Türkiye'sinde böyle bir zorluğun olmayacağını adeta kefili, garantisi biziz demek zorunda kaldık. Keşke onu demek zorunda kalmasaydık. Keşke yaygın kanat ya bu sorun bitti, artık bu ülke böyle bir sorun yaşamaz olsaydı. Ama değil” açıklamasını yaptı. Babacan, “Siyasette farklı partiler birbirlerini düşman olarak görmemeli. Yani burada bir rekabet var. Yani bu ülkeye daha iyi hizmet etmenin bir yarışı var. Bir iddialar yarışı siyaset. Ama bir savaş değil. Yani bir düşmanla savaşmıyorsunuz. Daha iyinin mücadelesini veriyorsunuz. Ve daha iyiyi yaparım diye bir iddia ortaya koyuyorsunuz. Bundan ibaret yani. Onun ötesinde bir şey yok. Yani onu da herkesin anlaması lazım. Yani hayatımızda siyasetin yeri, ülke için önemi çok büyük” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.